• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac umalo prokockao "plus 22", ali ipak osigurao pobjedu i plasman u plej-of Druge ABA lige!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crveno-plavi su u dramatičnoj završnici savladali Rabotnički i "ovjerili" plasman u plej-of iako su na kraju treće četvrtine imali ogromnih 20 razlike.

 Borac - Rabotnički, ABA liga 2 Izvor: ABA Liga/Dragana Stepanović

Borac gazi sve redom!

Banjalučani su u utorak uveče upisali osmu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, a četvrtu vezanu u Drugoj ABA ligi osiguravši plasman u plej-of drugog po jačini regionalnog takmičenja!

Možda će vas zanimati

BORAC - RABOTNIČKI 82:77 (20:17, 26:15, 22:18, 14:27)

Iako se poslije tri četvrtine činilo da će to biti rutinska pobjeda Banjalučana, koji su pred odlučujućih 10 minuta imali "plus 22", nestvarno su zaigrali izabranici Dimitra Mirakovskog i uspjeli čak i da povedu u posljednjem minutu, da bi potom crveno-plavi ipak pokazali karakter i na krilima Nikole Tanaskovića stignu do trijumfa i plasmana u doigravanje!

Najefikasniji u banjalučkom taboru bio je Nikola Tanasković sa 22 poena, Draško Knežević je postigao 17 pogodaka, dok su još dvocifreni učinak imali Srđan Kočić i Božo Đumić sa po 10 koševa.

Kod Rabotničkog Demijer Pits pružio je briljantnu partiju sa 26 poena, ali je promašio posljednju trojku za produžetak, a još su odlični kod predstavnika Sjeverne Makedonije bili i Filip Bundović sa 18 i Rajner Tornton sa dva pogotka manje.

Izabranici Dragana "Gagija" Nikolića su od samog početka meča u Zlatiboru imali raspoloženog Nikolu Tanaskovića, koji je trojkom otvorio prvu četvrtinu, ali je skopska ekipa mini-serijom od 7:0 stekla četiri poena razlike (7:3).

Nastavio je da pogađa Tanasković, koji je postigao prvih osam pogodaka za Borac, da bi Draško Knežević sa pet vezanih poena donio novu prednost na četiri minuta prije kraja prvog kvartala (9:13).

Ipak, predstavnik Sjeverne Makedonije je do isteka prve četvrtine izjednačio na krilima raspoloženog Demijera Pitsa, koji je u prvoj dionici ubacio osam koševa, ali se u drugi period ušlo sa "plus tri" u korist Borca (20:17).

Početak druge četvrtine protekao je obostranim promašajima, pa je za tri minuta postignuto samo dva poena i to Nemanja Reljić u korist Banjalučana.

Sjajno je sredinom dionice Aljoša Janković prekinuo napad Rabotničkog, a potom u kontranapadu napravio prodor i poentirao, da bi Knežević novom trojkom odveo Borac na za "plus šest" Borca (28:22).

Međutim, Makedonci su sa dvije vezane trojke uspjeli da ponovo stignu do izjednačenja (28:28) nakon što su izvan linije 6.75 pogađali Marjan Mladenović i Rajner Tornton, pa je trener Borca Gagi Nikolić pozvao minut odmora.

A onda je Borac upalio "motore"...

Uslijedila je serija Borca 10:0 (38:28) za prvu dvocifrenu prednost na meču 120 sekundi prije odlaska na odmor ili ukupno 15:2 koja je okončana fantastičnim alej-upom Nikole Tanaskovića, pa je prenost porasla na 13 koševa.

Ipak se na poluvrijeme otišlo sa vođstvom Banjalučana od "plus 14" (46:32).

Treća dionica je otvorena fantastičnom rampom Tanaskovića, koji je čisto, bez prekršaja, zalijepio "bananu" Ljubomiru Mladenovskom u pokušaju da zakuca!

Nastavio je Borac da "melje" i poslije tri minuta igre u nastavku otišao na "plus 18" trojkom Srđana Kočića, da bi sredinom treće četvrtine Banjalučani prvi put otišli na 20 razlike poslije dobre akcije u reketu Bože Đumića (60:40).

Izvor: ABA liga/Dragana Stjepanović

Tim Gagija Nikolića rutinski je održavao prednost od 20-ak koševa, najviše "plus 22", ali se se u posljednjih 10 minuta ušlo sa vođstvom od 18 pogodak u korist banjalučke ekipe (68:50).

Za samo tri minuta posljednjeg perioda izabranici Dimitra Mirakovskog su uspjeli da smanje na samo 11 razlike zahvaljujući odličnoj partiji Pitsa, pa je morao da reaguje i trener Borca novim tajm-autom.

Međutim, nije išao šut kod Banjalučana, pa je Pits sredinom dionice novom trojkom smanjio na samo "minus pet" (70:65).

Bila je to nevjerovatna serija Rabotničkog od 15:2 u posljednjoj četvrtini, pa se ekipa iz Sjeverne Makedonije u potpunosti vratila u utakmicu.

Na dvije i po minute do kraja, Borac je imao samo poen prednosti poslije trojke Mirka Mulalića, pa se ušlo u dramatičan finiš meča i pravu igru živaca u zlatiborskom "balonu".

Poentirao je Bundović za prvo vođstvo Rabotničkog poslije dugo vremena, ali je uzvratio Tanasković trojkom za 79:77 u korist Banjalučana na 40-ak sekundi prije kraja.

Promašili su Mulalić i Tornton, pa je na drugoj strani Draško Knežević pogodio samo jedno bacanje za "plus tri" (80:77), a ostalo je 19 sekundi i Pits je probao da pogodi trojku za produžetak...

Ali, je na sreću Banjalučana promašio.

Tanasković je sa linije slobodnih bacanja ovjerio pobjedu Borca i plasman u plej-of. (82:77)

BORAC: Dejvis 7, Knežević 17, Simeunović 1, Marković, Radukić, Leskol 6, Kočić 10, Đumić 10, Ljuboja, Tanasković 22, Reljić 7, Janković 2

RABOTNIČKI: Tornton 16, Bošalevski, Mulalić 5, Mladenović 3. Nikolovski, Srbinoski, Mladenovski 7, Bundović 18, Efremovski 2, Pits 26

Izvor: ABA League/Dragana Stjepanovic)

Rezultati

Studentski centar - Helios Domzale 83:78
Gorica - Zlatibor Čajetina 72:57
Rabotnički - Borac 77:82

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mare

Borac zreo za ABA 1. Aj Bogu hvala, konačno

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC