• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvezdi podizao trofeje, sada sa Budućnosti igra za pehar: Luka Mitrović u finalu kao nijednom do sada

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Biće ovo neobično finale za bivšeg kapitena crveno-belih

 luka-mitrovic-crvena-zvezda-buducnost Izvor: MN PRESS

Finalna serija ABA lige, koja počinje večeras, doneće potpuno novu okolnost za krilnog centra Budućnosti Luku Mitrovića (28).

Možda će vas zanimati

U Crvenoj zvezdi je odrastao od 2012, kada je došao iz Hemofarma. Dve sezone kasnije, 2014. je postao kapiten crveno-belih i igrao je važnu ulogu sve do odlaska u Bamberg, 2017. godine.

Za pet godina u Zvezdi osvojio je 10 trofeja, od kojih je osam podigao prvi, kao kapiten, a sada će kao igrač Budućnosti igrati protiv crveno-belih za glavnu nagradu - titulu i mesto u Evroligi.

Krilni centar koji je u dresu Zvezde odigrao čak 256 utakmica odlično poznaje srpski tim u svakom pogledu, kao što i na Malom Kalemegdanu veoma dobro poznaju njega i njegove kvalitete.

Dejan Radonjić, pod čijim vođstvom je Mitrović pružao najbolje partije, analizirao je tim Budućnosti pred start serije (nedelja, 18.15) i govorio tom prilikom i o Novosađaninu.

"Kobs i Ivanović su jako, jako bitni, ali ima tu još igrača koji u ovakvim situacijama mogu da naprave razliku. Centarski su izuzetno jaki, Rid je pokazao dominaciju u unutrašnjoj igri i pravio svima probleme, kako u meču protiv nas, tako i kasnije. Nije samo on, tu su i drugi igrači, Luka Mitrović koji je u odličnoj formi u zadnje vreme i koji mnogo više i igra i daje timu nego u ranijem periodu...".

Izvor: MN PRESS

Naglasio je Zvezdin trener i kvalitete drugih aduta Dejana Milojevića.

"Treba naglasiti i Danila Nikolića, koji je svojim šutem uvek velika opasnost. Naravno, ne treba zaboraviti kvalitet i važne uloge Petra Popovića, Suada Šehovića... Melvin Edžim je konstantna opasnost u igri, tako da je to jako dubok roster, koji daje jako puno mogućnosti. Treba biti spreman da odgovorimo na to individualno i kolektivno".

Finalna serija počeće večeras u Pioniru, a već je određen i raspored svih utakmica borbe za titulu, koju će Zvezda i Budućnost voditi treću godinu zaredom.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC