• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I trener Portlanda strepi od jokića! Nikolin rival u plej-ofu ima jedan problem - SVE se vrti oko njega

Autor Tamara Ranković

Denver ima "džokera" u špilu, rivali traže način kako da ga zaustave, ali ne ide to tako lako.

 nba plej-of denver portland nikola jokić Izvor: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes

Srbin je završio sezonu onako kako mu i dolikuje - MVP partijom!

Od prve utakmice pa sve do okršaja sa Portlandom, parket je pripadao Nikoli Jokiću. Nestvarnim majstorijama u svakoj utakmici pokazao je da je apsolutni favorit za osvajanje titule najboljeg igrača NBA za proteklu sezonu, a pred plej-of tim Trejlblejzersa upravo zbog toga strepi od srpskog asa.

U prvoj rundi plej-ofa Nagetsi igraju protiv Portlanda od kojeg su pretrpjeli poraz u posljednjoj utakmici regularnog dijela, ali je trener pobjedničke ekipe uvidio sa kakvim će sjajnim igračem imati posla njegovi košarkaši.

"Znamo da se cjelokupni napad Denvera okreće oko Nikole Jokića: on postiže poene, veoma dobro asistira, ali i skače. Jedan od glavnih faktora je da limitiramo Nikolu, moramo da budemo u stanju da ublažimo njegov uticaj na igru", rekao je Teri Stots.

Sa druge strane skromni "Džoker" zna da je njihov protivnik opasan i zato je ukazao na probleme koje njegov tim mora da "sanira" pred seriju utakmica sa Trejblejzersima.

"Moramo da budemo agresivniji u odbranu. Takođe, treba da pokažemo našu igru i automatski odgovorimo ekipama koje u svojim redovima imaju mnogo napadača. Treba da budemo fokusirani kroz cijelu utakmicu, tu uključujem i sebe", zaključio je srpski as.

Nagetsi su na Zapadu izbili na treću mjesto na kraju regularnog dijela sezone, imali su sjajnih 47 pobjeda do kojih je uglavnom vodio upravo Nikola Jokić. Zabilježili su pored toga 25 poraza, ali ni u jednom nije lošu partiju pokazao srpski košarkaš.

Portland je u plej-of ušao kao šesti tim sa 42 pobjede i 30 poraza. U ekipi su zvijezde poput Demijana Lilarda, Si Džeja Mekoluma, a tu je o Jusuf Nurkić koji umije da bude opasan. Sjajna ekipa, ali sjajan je i Nikola koji umije da motiviše i saigrače da odigraju što bolje tako da se ne očekuje ništa manje nego sjajni okršaji.

(MONDO) 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC