• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uništavanje! Đorđevićev Fener ponizio Ruse - 39 razlike: Primili 13 poena za dvije četvrtine, zamalo da padne rekord!

Autor Dragan Šutvić

Ekipa nekadašnjeg selektora Srbije je bila izuzetno ubjedljiva.

 evroliga fenerbahče zenit 80 41  Izvor: MN PRESS

Bio je Fenerbahče favorit protiv Uniksa poslije poraza od Panatinaikosa i Albe, ali teško da je neko očekivao da će ekipa Aleksandra Đorđevića ovako "raznijeti" rusku ekipu.

Fenerbahče je savladao Uniks 80:41 u meču u kojem su u čak dvije četvrtine uspjeli da protivnika svedu na jednocifren broj poena!

Možda će vas zanimati

Od starta je bilo jasno da će Đorđevićeva ekipa dominirati, pošto su prvu četvrtinu dobili rezultatom 21:8, a kako je meč odmicao tako je prednost konstantno rasla, sve do konačnih 39 poena razlike.

Sve je dobro funkcionisalo u igri Fenera, kako u napadu, tako i pod svojim košem, a čitava ekipa Uniksa je meč završila sa tek 16 ubačenih koševa.

Fenerbahče je na poluvemenu imao dvostruko više poena (44:22), da bi u trećoj četvrtini primili tek pet poena. Marijal Šajok je predvodio Turke sa 17, Devin Buker je imao 16 poena, a dvocifreni su bili i Nando de Kolo i Ahmet Duverioglu. Srpski internacionalac Marko Gudurić je za 14 minuta ubacio četiri poena.

U timu Uniksa, Ajzea Kanan je bio jedini dvocifren sa 10 poena, pa nije ni čudo da je malo falilo da Fener u ukupnom skoru ima tačno dvostruko više poena.

Đorđevićevom timu je ovo prvi evroligaški trijumf nakon pobjede nad Crvenom zvezdom, dok je Uniks ostao na jednom trijumfu. Malo je nedostajalo na kraju da bude oboren negativni rekord Evrolige, koji drži Krka sa 35 postignutih poena na meču protiv CSKA 2003. godine.

FENERBAHČE: Šajok 17, Buker 16, De Kolo 13, Duverioglu 10, Veseli 6, Polonara 5, Pjer 5, Gudurić 4, Hazer 4, Anri i Biberović bez poena.

UNIKS: Kanan 10, Braun 8, Spisu 5, Hezonja 5, Džekiri 4, Voroncevič 3, Brentli 3, Klimenko 2, Braun 1, Uzinskij i Zajcev bez poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC