• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kobijev potez prije smrti donio Brajantima 400.000.000$: Skoro 2 godine ga nema, a sad se pokazalo da je bio u pravu!

Autor Dragan Šutvić

Bio je legendarni košarkaš, ali i odličan investitor.

 kobi brajant prije smrti donio brajantima 400 miliona dolara  Izvor: Profimedia/Instagram/vanessabryant/Printscreen

Prošle su skoro dvije godine otkako su živote izgubili legendarni NBA košarkaš Kobi Brajant (41) i njegova ćerka Đijana (13). Tog kobnog 26. januara 2020. godine njih dvoje su poginuli u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji.

Sada, nepune dvije godine kasnije, iz SAD stižu informacije da je jedna od Kobijevih posljednjih investicija njegovoj porodici donijela oko 400.000.000 dolara!

Možda će vas zanimati

Čitav svijet ostao je u šoku kada se saznalo da je Kobi Brajant poginuo zajedno sa njegovom ćerkom, a iza sebe je ostavio suprugu Vanesu, kao i još tri ćerke - Nataliju, Bjanku i Kapri.

Ali osim što je bio jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Brajant je bio veoma cijenjen i po svojim preduzetničkim sposobnostima nakon karijere.

Tako je prije smrti investirao u kompaniju "Bodyarmor", koja se bavi proizvodnjom osvježavajućih sportskih pića. Bilo je to 2014. godine, kada je Brajant uložio 6.000.000 dolara u tu firmu.

Sada, sedam godina kasnije, "Koka kola" je otkupila "Bodyarmor" za čak 8.000.000.000 dolara, po čemu će Brajantova porodica inkasirati oko 400.000.000 dolara, kao vlasnici 10% akcija (nakon odbijanja poreza i taksi).

Inače, ovo saopštenje bilo je objavljeno u 8.24 ujutro po njujorškom vremenu, kao počast Kobiju Brajantu i brojevima koje je nosio tokom bogate igračke karijere.

Nakon njegove smrti, Vanesa Brajant je preuzela Kobijevu direktorsku poziciju, a sada će njoj i njenoj porodici pripasti oko 345.000.000 evra...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC