• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajice" se okupile za start kvalifikacija za Eurobasket 2023: Bez Marice Gajić, ali spremne za Belgiju i Makedonke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkašice Bosne i Hercegovine okupile su se u nedjelju u Sarajevu uoči prvih utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2023. godine u Sloveniji i Izraelu.

 Košarkašice BiH okupile se u Sarajevu za start kvalifikacija za Eurobasket 2023. Izvor: KS BiH

Na okupljanje u Sarajevu stiglo je 15 košarkašica na koje selektor Goran Lojo računa u predstojećim mečevima protiv Belgije i Sjeverne Makedonije.

To su: Milica Deura, Džonkel Džons, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Matea Tavić, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Nedžla Kovačević, Hanna Halilović, Anđela Gligić i Milina Mišeljić.

"Okupili smo se tokom dana. Djevojke su po odigravanju utakmica za svoje klubova stigle ovdje, svih 15 pozvanih igračica. Zdrave su i spremne za izazove koji nas očekuju. U četvrtak igramo protiv Belgije, koja je trećeplasirana na proteklom Eurobasketu i šesta je ekipa po FIBA plasmanu. Utakmica se igra u dvorani 'Mirza Delibašić', očekujem veliku podršku publike jer su ove djevojke nastupom na EP to sigurno zaslužile. Nakon toga putujemo u Sjevernu Makedoniju, gdje u nedjelju igramo novi meč kvalifikacija", rekao je Lojo, a prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH.

On je naglasio da u narednim utakmicama, na žalost, na raspolaganju neće imati Maricu Gajić, koja se još uvijek oporavlja od teške povrede.

Prije prvog sutrašnjeg treninga biće upriličena pres-konferencija (10 sati) na kojoj će se predstavnicima medija obratiti generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan, tim-menadžer reprezentacije Razija Mujanović, selektor Goran Lojo te igračice Milica Deura i Džonkel Džons.

Prvu utakmicu kvalifikacija za EP selekcija BiH igraće protiv Belgije u dvorani KSC Skenderija u četvrtak (11. novembar), a tri dana kasnije, "zmajice" gostuju u Sjevernoj Makedoniji.

Poslije ovih utakmica, tek u novembru 2022. godine, "zmajice" će gostovati Njemačkoj i Belgiji, dok će u februaru 2023. godine ugostiti Sjevernu Makedoniju i Njemačku.

Plasman na Eurobasket 2023 izboriće pobjednici deset kvalifikacionih grupa i četiri najbolja drugoplasirana tima.

Prilikom odlučivanja o drugoplasiranim selekcijama, brisaće se rezultati ostvareni protiv četvtroplasiranih selekcija.

U kvalifikacijama će učestvovati i domaćini, a ukoliko jedan ili oba domaćina završe među pomenutih 14 reprezentacija, njihovo mjesto će zauzeti prva sljedeća najbolja drugoplasirana selekcija u kvalifikacijama.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC