• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luka, gdje je lakše dati 30 poena - u Evroligi ili NBA? Dončić nije dugo razmišljao, a odgovor je mnoge iznenadio!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Igrao je u oba takmičenja i dobro zna razlike.

 Luka-Doncic-o-Evroligi-i-NBA Izvor: Profimedia

Slovenački košarkaš Luka Dončić igra sjajno za Dalas ove sezone, najzrelije od dolaska u NBA ligu pre četiri godine, pa nije ni čudo što je među favoritima za osvajanje MVP priznanja. Najvjerovatnije će otići u ruku Embida ili Jokića, ali Dončić im po kvalitetu igre nije daleko i jasno je da je među najboljim košarkašima svijeta.

Ove sezone prosečno bilježi 28,2 poena, 9,3 skokova i 8,6 asistencija, baš prije 24 sata "očitao je lekciju" Bruklinu i zatrpao im koš sa 37 poena, a ako ga pitate gdje je lakše ubaciti 30 poena - u NBA ili Evroligi - iznenadiće vas odgovorom.

Dončić je karijeru počeo u Real Madridu i još kao tinejdžer je pokazao da je majstor košarke. Vodio ih je do titule u Evroligi kao MVP u sezoni 2017/18, samo nekoliko nedjelja prije nego što će u NBA, a nije mu dugo trebalo da demantuje sve one koji su smatrali da se neće snaći u jačoj ligi.

"U Evroligi se igra više timska košarka, više se zasniva na taktici, i manje je vremena. U NBA ligi je teže igrati jer ima mnogo igrača koje je praktično nemoguće čuvati", objasnio je Dončić i potom uporedio dva takmičenja.

"Ipak, rekao bih da je u NBA lakše poentirati jer su pravila drugačija, više je prostora i vremena - zato sam i rekao da je lakše davati koševe ovdje".

Mnogi koji sada gledaju Dončića konstatovali bi da bi u Evroligi imao prosjek od 50 poena po meču, međutim ako pitate njega - to i nije baš tako tačno. Iskusio je dobro kako je kada te čuvar "gnjavi" cijeli meč, dok će u NBA ligi mnogi od toga odustati i željeće da igraju u nešto bržem ritmu.

"Teže je u evroligaškoj utakmici dati 30 poena nego u NBA utakmici, to je sto posto. Kažem to zbog pravila. U Evropi, primjera radi, momak poput Rudija Gobera može da stoji u reketu koliko god hoće, a ne samo tri sekunde".

"Samo zbog tog pravila, u NBA možeš lakše da dođeš do desetak poena", zaključio je Dončić.

Šta vi mislite?

Anketa

Gde je lakše dati 30 poena?

  • NBA!

    100% (5)

  • U Evroligi

    0% (0)

Gde je lakše dati 30 poena?

Rezultati


(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC