• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatskoj legendi ukrali 11.000.000 dolara? Toni Kukoč tužio banka, velika prevara je trajala godinama!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Proslavljeni košarkaš Toni Kukoč nalazi se u problemima, a tvrdi da je prevaren i finansijski žestoko oštećen.

 Toni-Kukoc-optuzio-banku-za-kradju-11-miliona-dolara Izvor: hrt.hr/printscreen

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije i Hrvatske Toni Kukoč nalazi se u problemima zbog odnosa sa svojim nekadašnjim finansijskim partnerima. Član legendarne generacije Čikago Bulsa svojevremeno je bio u centru pažnje zbog izjave da rata po raspadu Jugoslavije ne bi bilo da je Vlade Divac bio predsjednik Srbije.

Sada, međutim, razlog za to je što je optužio jednu banku da je bila među odgovornima što je ostao bez 11.000.000 dolara!

Naime, Kukoč je odlučio da tuži "EFP International" banku, bivšu banku "Svizeria Italiana", tvrdeći da je ova švajcarska banka radila s njegovim finansijskom savjetnikom 2004. i da su mu oduzeli novac.

Portal "Basketnews" piše da je za Kukoča sve finansijske poslove od 1991. do 2004. vodio Paolo Banfi, s kojim nije imao problema. No, kako se navodi u optužnici, Banfi se udružio s novim ličnim bankarom slavnog košarkaša Paolom Zolom, kako bi zajedno ukrali novac. Kukoč ih tereti da su krivotvorili njegov potpis na dokumentima za hipoteku hotela u Luganu.

"Dokumenti navodno pokazuju da je Kukoč potpisao neke od hipotekarnih dokumenata u Luganu, u Švajcarskoj, u decembru 2006. godine. Međutim, Kukoč u to vrijeme nije bio u Luganu u Švajcarskoj i nikada nije potpisao dokumente", navodi se u tužbi.

Izvor: MN PRESS

Hipoteka na hotel iznosi oko 7.500.000 dolara, a Kukoč ih tereti da su neovlašćeno uzeli ukupno 11.000.000 dolara. Ostale optužbe uključuju pomaganje i podsticanje građanske krađe, kao i kršenje brojnih ugovora. Zola i Banfi su optuženi da su u tri godine ostvarili više od 300 sankcija i ukrali pomenutih 11 miliona dolara.

Kukoč je do sada pokušavao da pravdu pronađe na švajcarskim sudovima, ali nije imao uspjeha. Navodi se da švajcarske banke "imaju dugu istoriju bliskog odnosa sa švajcarskim sudovima, zakonodavcima i kreatorima politike".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC