• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske odmah podnosi ostavku: Neka proba neko drugi, Mulaomerović više ne može - "Bilo je dosta negative"

Autor Haris Krhalić

Selektor Hrvatske Damir Mulaomerović rekao da napušta klupu reprezentacije poslije poraza protiv Finske u osmini finala Evropskog prvenstva

 Damir Mulaomerović podnosi ostavku Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Hrvatska je ispala sa Evropskog prvenstva porazom protiv Finske, a njen selektor Damir Mulaomerović najavio je da će podnijeti ostavku zbog tog neuspjeha. 

"Ostaje žal, jer sam zadnji put ovdje, kao selektor moram da preuzmem odgovornost poslije ovoga. Ja sam čovjek koji je 'frontmen' i žao mi je i zbog igrača i zbog mene. Trudili smo se, za mejsec i po zajedno odradili smo dosta dobrih stvari i na kraju kad je trebalo u ovih 40 minuta, nismo uspjeli. Nemam šta da zamjerim igračima, borili su se, bilo je tu dosta problema, povreda Zupca, pokušao je, ali nije mogao da igra. Dosta je bilo teško da ga koristimo, pogotovo sa ovakvim rivalom koji je koristio Markanena na 'pet' i koristio četiri niska igrača", rekao je on.

Mulaomerović je žalio za propuštenim šansama u osmini finala Eurobasketa. "Imali smo svoje šanse, pogotovo kad se lomilo, ali primili smo par laganih trojki, kad Finci rašire reket vrlo je teško protiv ovakve, sjajne šuterske ekipe. Stalno smo se vraćali, bili smo blizu, ali...", dodao je on.

Pod njegovim vođstvom, Hrvatska ovog ljeta nije uspjela da se kvalifikuje za Svjetsko prvenstvo 2023, pa je u pretkvalifikacijama počela kvalifikacije za naredno Evropsko prvenstvo. Poslije svega, u septembru na Evropskom prvenstvu nije popravila utisak.

"Bez obzira na sve, porazgovaraću sa ljudima iz saveza i mislim da bi trebalo da dođe neko sa energijom i da bi trebalo da pokuša da napravi nešto bolje. Ponavljam, mi smo napravili dosta dobrih stvari u mjesec i po dana, a bilo je dosta negative i poslije naših pobjeda, poslije Estonije na primjer. Bilo je toga i u štampi. Nismo mi imali neku podršku, k'o da su nas svi otpisali, ali to je tako, šta da radimo. Žao mi je zbog toga. Očekivao sam malo više ljudi večeras, da nas podrže, ali OK, hvala ljudima koji su došli to je to. Idemo dalje".

Pogledajte

03:22
Damir Mulaomerović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC