• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci dovode NBA zvijezdu: Žele olimpijsko zlato!

Autor Haris Krhalić

Nije tim Srbije uspio da osvoji Olimpijsko zlato u Tokiju, zato ga želi u Parizu, ali će ovoga puta Amerikanci imati namjeru da se "pobiju" za medalju.

 Džimer Fredet će igrati basket za SAD Izvor: Profimedia

Na Olimpijskim igrama u Tokiju održan je prvi turnir u 3x3 basketu na OI, a na kraju je zlato otišlo selekciji Letonije, Rusija je bila druga, a Srbija treća. Među osam timova koji su na premijernom olimpijskom turniru u basketu probali da uzmu medalju ipak nije bilo najveće košarkaške sile! 

Sjedinjene Američke Države nikako ne uspijevaju da sastave kvalitetan tim koji bi mogao da se mjeri sa basketaškim silama poput Srbije! I dok ekipa Srbije i poslije povlačenje Dušana Domovića Buluta uzima zlata na najvećim takmičenjima Amerikanci nikako da uđu u samu elitu.

Predvođeni bivšim NBA igračem Robijem Humelom uspjeli su da uzmu dvije medalje na Svjetskom kupu, ali sada su riješili da dovedu ogromno pojačanje! Nekadašnji najbolji strijelac koledž košarke, deseti pik na NBA draftu 2011. godine i dugogodišnji NBA igrač Džimer Fredet se pridružio nacionalnom timu!

"Šansa da igram na Olimpijskim igrama bi bila nešto što bi bilo ostvarenje sna za mene", rekao je 33-godišnji Fredet.

Do Pariza i Olimpijskih igara ostalo je još mnogo vremena, ali selektor Amerike Fran Frašila je istakao da Fredet, koga smo gledali i u Evroligi u dresu Panatinaikosa, igra sjajno i da bi mogao da odvede njegovu ekipu do medalje!

"Ako ste ga vidjeli kada je igrao sa nama, ne biste mogli da shvatite da je to nešto novo za njega. Jednostavno ima urođen osjećaj za igru, a uz to je to i dalje Džimer, jako je zabavno gledati ga", rekao je Fran Frašila.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC