• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija je na Eurobasketu - Hrvatska razbijena u Beogradu!

Autor Dragan Šutvić

Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo poslije ubjedljive pobjede nad Hrvatskom u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Eurobasket.

 srbija hrvatska eurobasket kvalifikacije uživo prenos livestream Izvor: MN PRESS/NEBOJŠA PARAUŠIĆ

Srbija je na Evropskom prvenstvu!

Srpske košarkašice su poslije meča pretposljednjeg kola kvalifikacija u kome su razbile Hrvatsku 85:57 u Beogradu uspjele da dođu do vize za Eurobasket, ali i da dokažu da su sama evropska elita i da čekaju mnogo ozbiljnije rivale od Hrvatske i Bugarske.

Nakon pobjeda nad Bugarskom i u gostima nad Hrvatskom, u Hali Sportova "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu izabranice Marine Maljković su uspjele da od prvog minuta povedu protiv Hrvatica i da dođu do plasmana na Eurobasket kolo prije kraja kvalifikacija. 

Jovana Nogić je upisala dabl-dabl sa 21 poenom i 10 skokova, Ivon Anderson je bila blizu tog učinka sa 19 poena i 8 skokova, a Nevena Jovanović je dodala 12 poena. Kod Srbije se samo Katarina Zec nije upisala u strijelce, dok je u Hrvatskoj najefikasnija bila Šavonte Zelous sa 25 poena.

PRATITE UŽIVO:

40. minut: KRAJ! Srbija je na Eurobasketu, poslije pobjede nad Hrvatskom 85:57. Od prvog do posljednjeg minuta Srbija je dominirala! 

38. minut: Nakon penala Mine Đorđević Srbija dolazi do 82:53 i sada je samo pitanje da li će do kraja srpski tim uspjeti da dođe do 30 poena prednosti. 

33. minut: Nakon fantastične asistencije ispod koša se upisuje Tina Krajišnik i sada srpski tim ima samo tri košarkašice koje se nisu upisale, a rezultat je 69:48.

30. minut: Kraj treće četvrtine! Na korak od pobjede je srpski tim, ostaje da samo u poslednjih 10 minuta izabranice Marine Maljković ovo privedu kraju. Rezultat je 67:58.

27. minut: Srbija je nastavila da drži prednost od preko 20 poena, a iako je Maša Janković pogriješila ispod reketa ostalo je 63:42 na tri minuta do kraja treće četvrtine

24. minut: Trebalo je tri minuta da Srbija postigne prve poene, ali je onda preko Ivan Anderson uspio srpski tim da poveća prednost za 54:38. 

21. minut: Drugo poluvrijeme je počelo i na Srbiji je samo da sačuva veliku prednost koju je napravila u prvih 20 minuta. 

POLUVRIJEME ZA PRIMJER! Srbija je mnogo bolji tim, u odbrani je ekipa Marine Maljković uspela da potpuno eliminiše Hrvatice, dok u napadu imamo mnogo raspoloženih. Samo četiri košarkašice Srbije se nisu upisale, a Ivon Andreson sa 15, Jovana Nogić sa 12 i Nevena Jovanović sa 10 poena su dvocifrene. 

20. minut: Poluvrijeme - Srbija RAZBIJA Hrvatsku - 49:32! Srpski tim je potpuno dominantan i ako se ovako nastavi Srbija će večeras slaviti plasman na Eurobasket!

18. minut: Srbija već dobija ovaj meč, jer je u prvih osam minuta druge četvrtine rival uspio da ubaci tek 10 poena, a Srbija je nizala poene za 46:27. 

15. minut: Jovana Nogić je pogodila novu trojku, a onda je dobra odbrana Hrvatsku sačuvala na "samo" 37:24. Ipak ništa Hrvatice nisu mogle da pogode pored Dragane Stanković ispod koša!

12. minut Nije Srbija mogla do poena dva minuta, ali nije to iskoristio rival i poenima za tri Jovane Nogić ponovo je Srbija otišla na dvocifrenu prednost 32:20.

10. minut: Kraj prve četvrtine! Nevena Jovanović je dala trojku, a onda asistirala Stanačev za peti pogodak Srbije za tri i na kraju prvog dijela igre srpske igračice vode sa 29:17. 

7. minut. Tajmaut Hrvatske! Poslije trojke Ivon Anderson Srbija beži na 18:7 i selektor srpskog rivala se žali na odbranu svog tima. 

5. minut: Srbija mnogo bolje izgleda na početku utakmice, poslije poena ispod koša "duplirana" je Hrvatska sa 11:5. 

1. minut: Počinje meč odluke, ako Srbija ovo dobije ide na Eurobasket! 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC