• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"JA U PARTIZANU? NE, NIJE TO ZA MENE!" Kalinić neće obući crno-bIJelo: Neki su to uradili, ja ne mogu!

Autor Dragan Šutvić

Nikola Kalinić govorio je o mogućnosti prelaska u Partizan i objasnio je da se to neće desiti u budućnosti pošto je igrao za Crvenu zvezdu.

 nikola kalinić ne bi nikad igrao za partizan  Izvor: MN PRESS

Nikola Kalinić je u kratkom intervju za "Basket Njuz" odgovarao na brojna pitanja koja kruže oko njega prethodnih nedjelja, kao i na pitanje da li bi nekad prešao u Partizan. Kalinić je na to pitanje odgovorio da da se to neće desiti, ali da nema ništa protiv ljudi koji bi to učinili. "Ne. Nije to za mene, to nije moj način. To je tako. Neki momci su to uradili. Znam da se Miroslav Raduljica vratio u Srbiju da igra za Zvezdu, ali ne vidim sebe da to radim", rekao je Kalinić.

Kalinić je u intervju izjavio da ne želi da bude poznat kao odbrambeni igrač, iako je u izboru za najboljeg defanzivca sezone, već da dosta radi i na napadačkom aspektu svoje igre. "Drago mi je što sam nominovan, ali ne mislim da sam izvanredan defanzivac. Mislim da sam pristojan u odbrani, ali ne kao Tavares ili drugi momci na toj listi. Tavaresov uticaj na defanzivu je mnogo veći od svih ostalih. Svi ostali momci su dobri, ali on je nešto posebno. Trudim se da se da doprinosim u odbrani, i nekada igram dobro, a nekada loše. Ali neki drugi momci su mnogo bolji od mene", rekao je on.

Srpskom krilnom igraču je kasnije postavljeno pitanje u vezi Dejana Radonjića sa kojim je radio u dva navrata u Crvenoj Zvezdi i oba puta osvajao sve trofeje, kako to da se njegov period u Panatinaikosu završio neslavno. 

"Nisam uspio da pratim mnogo njihovih utakmica jer smo igrali u isto vrijeme, ali vjerovatno je to bio nedostatak komunikacije. Njegov sistem i njegov način zahtijevaju vrijeme. Nemojte me pogrešno shvatiti. Panatinaikos mu je vjerovatno dao dosta vremena, nekada su mnogo brže mijenjali trenere, a njegov stil i način rada nisu se poklapali sa timom. Možda je jezička barijera bila veća nego što je mogao da podnese kako bi objasnio šta želi od svojih igrača", objasnio je Kalinić.

Bilo je riječi i o Partizanu i Zvezdi i njihovom učešću u Evroligi ove sezone.

"Oni igraju dobro. Crvena zvezda je malo u padu u posljednje vrijeme, ali ima dobar tim. Počeće da igraju bolje i da se bore za plej-of. Ne znam tačno kako izgleda njihov raspored, ali mislim da će jedan od tih timova, ne oba, ući u plej-of. Očigledno, Partizan je favorit, rade dobar posao. Oba tima imaju velike budžete i odlične igrače", Istakao je Kalinić.

Za sam kraj je dobio pitanje da li je igranje oba najveća kluba Iz Srbije u Evroligi savršen scenario za jednu zemlju košarke. "Da, jer Partizan je neko vrijeme bio van Evrolige neko vreme, ali sada su se vratili i igraju sjajno. Imaju odlične igrače, trenera i navijače. Oni su na protivničkoj strani Beograda, ali i Zvezda ima nevjerovatne navijače. Izgleda da je sjajno trenutno biti košarkaš u Srbiji", zaključio je popularni "Kalina".

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC