• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI SE RADUJU, A PEŠIĆA BOLI GLAVA - SRBIJA ODMAH IDE NA AMERIKU?! Žrijeb dao lake rivale, a onda pakao u nokaut fazi!

Autor Haris Krhalić

Srbija će se namučiti u nokaut fazi Mundobasketa, ako dotle stigne!

 Moguć susret Srbije i SAD-a u ranoj fazi Mundobasketa Izvor: MN PRESS

"Prvi utisci su takvi da smo imali odličan žrijeb, ali to je samo prvi utisak, prije svega za navijače. Za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija žrijeb je donio dvije stvari. Jedna stvar je dobra, a to je da smo u Manili i do kraja našeg ušešća na Mundobasketu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu samo da prođemo i da odemo u četvrtfinale, već i da pobijedimo u tom meču. Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žrijeba i mi na to ne možemo da utičemo", rekao je Svetislav Pešić nakon izvlačenja grupa za Mundobasket. 

Selektor Pešić je vidio mnoge opasnosti u grupi sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom, a razlog za to nije prva grupa, već naredni dio takmičenja.

Sistem na Mundobasketu je takav da se igraju dvije grupne faze. U prvoj će biti osam grupa sa po četiri tima, od kojih će dva ići dalje i prenositi osvojene bodove. Zatim se prave četiri grupe sa po četiri tima, a po dva najbolja iz svake grupe idu u četvrfinale i dalje se ukrštaju. E, tu nastaju problemi za nas!

PRVO NA ITALIJANE, A ONDA DRIM TIM I JANIS!

Izvor: MN PRESS

Srbija je ogroman favorit u mečevima sa ekipama iz naše grupe, a onda se u slučaju da prođe sastaje sa dva najbolja tima iz grupe A koja je takođe na Filipinima, a u njoj igraju Angola, Dominikanska Repubika, Italija i domaćini Filipini. 

Sa Italijom znamo kako prolazimo, prvo su nas pobijedili na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre i usred Beograda nam uskratili šansu da zaigramo na najbitnijem sportskom takmičenju na svijetu, a zatim su nas eliminisali na startu nokaut faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Taj duel bi, barem na papiru, trebalo da odluči pobjednika druge grupne faze, a biti pobjednik druge grupne faze - to bi mogao da bude imperativ.

KAKO IZBJEĆI AMERIKU? 

Grupe A i B se ukrštaju u grupu I, a onda se grupa I u četvrtfinalu ukršta sa grupom J, koja se sastoji iz timova iz grupa C i D. A tu čekaju Amerikanci, Janis Adetokumbo, Litvanci... 

U grupi C će igrati Sjedinjene Američke Države, Jordan, Grčka i Novi Zeland, a u grupi D Egipat, Meksiko, Crna Gora i Litvanija. Kada se te dvije grupe sastave u grupu J idu na Srbiju. Ako pretpostavimo da će Amerikanci biti prvi u obje svoje kvalifikacione grupe, jednostavno Srbija mora da pobijedi sve mečeve u grupnoj fazi kako bi u četvrfinalu izbjegli susret sa "drim timom". Dakle, žrijeb za prvu fazu jeste odličan, ali poslije toga im dolaze prvo Italijani koju su im slaba tačka, a zatim i duel sa SAD, Grčkom ili Litvanijom. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC