• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola zabacuje glavu i nema kondiciju! Šta je Amerikanac 2014. pisao o Jokiću i šta kaže sad: Niko nije mogao da zna...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Oglasio se novinar i skaut koji je prije devet godina pisao izvještaj o prednostima i manama Nikole Jokića.

 Šta je pisao o Nikoli Jokiću skaut i američki novinar Kevin O'Konor  Izvor: Profimedia

Nikola Jokić, dvostruki MVP NBA lige, napravio je ovog maja uspjeh karijere, jer je sa Denver Nagetsima prvi put ušao u veliko NBA finale. Odavno je Somborac nadmašio sva očekivanja, a među prvima koji su uopšte govorili o tome šta Jokić može i ne može bio je skaut i američki novinar Kevin O'Konor, koji je 2014. pisao izvještaj o prednostima i slabostima tada centra Mege.

"Ovo je moj izvještaj o njemu. Niko nije mogao da predvidi da će se pretvoriti u igrača kakav je danas", rekao je O'Konor i objavio kompletan izvještaj igrača koji je trenutno najveća napadačka sila na svijetu.

Počnimo od zabavnijeg dijela - Jokićevih slabosti!

"Nikola ima dobar raspon ruku i brza stopala, ali nema veliki vertikalni odraz, što ograničava njegov skok u cjelini. Takođe, nije previše ni 'zaštitnik obruča'. Muči se da pogodi u duelu preko protivnika i talentovani plejmejker može da projuri kraj njega. Mora da popravi tehniku".

"Mora da doda ojača i gornji idonji dio tela. Tokom 'Hup samita' često su ga nadjačali protivnici. Uz to, može da popravi formu šuta, da ubrza izbačaj da bi što prije izbacio loptu. Takođe, zabacuje glavu. Dodatna snaga pomoći će njegovoj 'završnici', nakon što uhvati ofanzivni skok u reketu, pod uslovom da je njegova žestina problem, mada djeluje da to nije slučaj. Uz to, njegova kondicija bi isto mogla da bude problem, jer djeluje da sagori veoma brzo tokom mečeva u kojima mora da se jurca sa jedne na drugu stranu terena. U tim trenucima i njegov doprinos opada", napisao je O'Konor.

Među Nikoline kvalitete on je ubrojao to da je jedan od najboljih dodavača među visokim igračima, da ne rizikuje, da je veoma pametan sa loptom i da mu igra ide 'glatko' u reketu.

"Djeluje da je uvijek u kontroli, ima sjajan rad nogu i dodir", naveo je on. Skaut je primijetio i da je Nikola za prethodnih godinu dana drastično napredovao kada je u pitanju šut za tri poena, a Jokićeve sposobnosti da dodaje i šutira ocijenio je kao "Nikolinu veliku prijetnju za protivnika".

Procijenio je tada i da će ga se protivnici plašiti zbog igre rukama kada "nabaci" snagu, prognozirao je da može da bude dobar defanzivac pod košem, kao i da je, u cjelini, veoma pametan igrač koji je samo zajednu sezonu drastično napredovao. "Motivacija ne djeluje kao njegov problem", tačno je pogodio Kevin O'Konor.

Danas o srpskom košarkašu priča cijeli svijet i ne postoji igrač koji može da zaustavi Somborca.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC