• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao sa Dončićem, Janisom i Lebronom, pa došao u Evroligu! Nova bomba iz NBA u Evropu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sterling Braun potpisao je za Albu i igraće u Evroligi.

 Sterling Braun potpisao za Albu Izvor: Profimedia

Evroliga postaje sve češća destinacija za košarkaše iz NBA lige. Nova "bomba" odjeknula je u Njemačkoj pošto je Sterling Braun (28) potpisao za Albu i to dvogodišnji ugovor. Odigrao je 292 meča u najjačoj ligi na svijetu i po prvi put će zaigrati u Evropi.

Nekada je bio saigrač sa Janisom Adetokumbom, Lukom Dončićem i Lebronom Džejmsom, sada je pojačao tim iz Berlina. Očekivano, svi u ekipi su oduševljeni. "Svidio mi se Sterlingov stil igre od kada sam ga prvi put vidio 2017. godine. Presrećan sam što je u našem timu. Sa njegovim vještinama sigurno mnogo može da nam pomogne. Prvi put će zaigrati u evropskoj košarci i uradićemo sve što je do nas da mu pomognemo da se što prije adaptira i da pokaže svoje kvalitete", poručio je sportski direktor Albe Himar Oheda.

Braun je rođen 10. februara 1995. godine u Ilinoisu, završio je koledž u Dalasu i 2017. godine ga je kao 46. pika odabrala Filadelfija. Tamo nije zaigrao, već je odmah trejdovan u Bakse i tamo je proveo tri godine sa Janisom Adetokumbom. Onda je uslijedila promjena timova, igrao je u Hjustonu, pa je onda 58 mečeva odigrao za Maverikse sa Lukom Dončićem. Onda je trejdovan zajedno sa Bobanom Marjanovićem u Hjuston. U januaru ove godine bio je na desetodnevnom ugovoru sa Lejkersima i tamo je odigrao četiri meča u ekipi koju predvodi Lebrona Džejmsa. Odlučio je da ode "preko okeana" i da se oproba u Evropi. U šest sezona u NBA prosječno je bilježio 5,3 poena, 3,3 skoka i 1 asistenciju po meču.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC