• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji košarkaš FMP-a mučio Amerikance! Šok početak SAD-a na Mundobasketu, ovome se niko nije nadao (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Amerikanci umalo da obore svoj negativni rekord.

 Amerikanci se muče sa Novim Zelandom na Mundobasketu Izvor: Profimedia

Novozelandski košarkaš Fin Dilejni pružio je sa saigračima iznenađujuće čvrst otpor Amerikancima u prvoj utakmici Mundobasketa. Krilni košarkaš rođen 1995. godine, koji je prvi kontakt sa evropskom košarkom imao u FMP-u 2019. godine, ubacio je šest poena u ranoj fazi meča i pomogao da potpuni autsajder izdrži u koliko-toliko ravnopravnoj borbi do završnice druge četvrtine, u kojoj su Amerikanci i dalje imali samo jednocifreno vođstvo (41:34).

Fin Dilejni ove godine se vratio u rodni Novi Zeland, nakon što je prošlu sezonu proveo u Bonu i sa tim njemačkim timom osvojio FIBA Ligu šampiona. U Srbiji je imao neke zapažene partije u dresu "pantera", u kojem je protiv Crvene zvezde u jednom meču u "Pioniru" ubacio 18 poena i dokazao košarkaški talenat.

Ovog ljeta, on sa Novozelanđanima igra u Grupi C u Manili i ima praktično nemoguću misiju. Predstavnik Okeanije ima u borbi za plasman u drugu fazu pakleno teške protivnike - Sjedinjene Američke Države i Grčku i teško je očekivati da će uspjeti da naprave senzaciju. Ipak, to ne znači da će jeftino "prodati kožu", što se vidjelo i u utakmici protiv Amerike u subotu.

Apsolutni favorit imao je velikih problema u prvoj četvrtini protiv Novozelanđana i tek je trojkom košarkaša Lejkersa Ostina Rivsa u završnici prve četvrtine spriječio da bude ispisana negativna istorija moćne reprezentacije. Pogodio je trojku za 19. poen Amerikanaca i spriječio najneefikasniju prvu četvrtinu SAD-a u prvim utakmicama Mundobasketa ili Olimpijskih igara u istoriji.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC