• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je košarkaš zbog kojeg je Boriši odstranjen bubreg! Igrao na Balkanu, zna sve o Srbiji, ali ga samo po ovome pamte!

Autor Dragan Šutvić

Boriša Simanić je zbog udarca Nunija Omota ostao bez bubrega...

 ko je nuni omot Izvor: MONDO/Nikola Lalović/Kurir/Dado Đilas

Boriša Simanić (25) završio je Mundobasket i morao je na dvije operacije zbog udarca koji je zadobio na meču protiv Južnog Sudana. Nuni Omot (28) je poslije skoka u napadu i promašaja saigrača uhvatio loptu i tom prilikom u predjelu bubrega laktom udario srpskog košarkaša. On je odmah čučnuo i u bolovima tražio izmjenu. Odmah mu je bilo jasno da nešto nije u redu, što se kasnije i ispostavilo nažalost...

On se nedugo poslije toga javno izvinio Simaniću i tvrdi da je sve bilo slučajno. "Čuo sam da je završio u bolnici, izvinjavam mu se se, nisam htio da da to uradim, kamoli da to bude prljav potez. Nadam se da će se brzo oporaviti, molim se za njega, nisam prljav igrač i nikad nisam bio. Iz dubine srca mu se izvinjavam", rekao je Omot. Njegov udarac na kraju ostavio je Borišu bez bubrega.

Ko je Nuni Omot? Rođen je u Najrobiju (Kenija) i odatle su njegovi roditelji izbjegli zbog rata. Preselio se u Ameriku, završio je srednju školu u Minesoti, bio je na poznatom koledžu Bejlor, a kada 2018. godine nije draftovan u NBA ligi odlučio je da dođe u Evropu i to ni manje ni više nego u ABA 2 ligu.

Potpisao je za MZT iz Skoplja i tamo se nije snašao. "Evropa je drugačija, teško je nekim momcima da se uklope, neki se lako prilagode. Osjećao sam da je MZT bio drugačije iskustvo, bilo mi je teško, prvi put u inostranstvu, uz to je tim imao finansijske probleme. Natjeralo me je to da promijenim način razmišljanja u Evropi, iako sam znao da nije tako svuda. Morao sam da se naviknem na to da se trenira dva puta dnevno, igra je mnogo teža na mentalnom planu. Naučio sam mnogo toga dok sam tamo bio. Sazrio sam i kao košarkaš i kao čovek. Uspio sam da budem prepušten sam sebi u stranoj zemlji, bilo je i dobro i loše za mene", rekao je Omot u intervjuu za MONDO prije meča sa "orlovima".

Pogledajte

04:00
Nuni Omot Intervju
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Tada je spominjao srpske košarkaše, Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića i Luku Dončića je proglasio za Srbina. "Znam za Jokića, on je MVP, Bogdana zna cijeli naš tim. Ne pratim Evroligu toliko, ali sam primetio i tamo nekoliko dobrih igrača. Poznat mi je Balkan, neki momci su Slovenci ili su iz nekih drugih dijelova država. Teško mi je sve da pohvatam, znam da je Dončićev otac Srbin. Ne znam za Gorana Dragića, da li je i on Srbin? Jeste? Imate mnogo dobrih igrača", ispričao je Omot.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:50
Boriša Simanić povreda
Izvor: RTS
Izvor: RTS

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC