• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boriša hitno morao na još jednu operaciju! Izvadili mu bubreg, nastale komplikacije, KSS se oglasio o njegovom stanju!

Autor Nikola Lalović

Nastavlja se drama Boriše Simanića, poslije teškog udarca koji je zadobio u trećem meču Svjetskog prvenstva morao je dva puta da bude operisan.

 Boriša Simanić morao na još jednu operaciju, saopštenje KSS Izvor: Profimedia/VCG 111451745104

Reprezentativac Srbije Boriša Simanić je u trećem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva na Filipinima zadobio jako težak udarac u od igrača Južnog Sudana Nunija Omota. Prvo je saopšteno da je eksplozivni krilni centar završio takmičenje, a onda je otkriveno i da mu je odstranjen bubreg!

Sada se povodom toga oglasio i Košarkaški savez Srbije sa zvaničnim obraćanjem javnosti u kome se otkrivaju detalji operacije i stanja srpskog košarkaša. 

"Reprezentativac Srbije Boriša Simanić, koji se zbog povrede zadobijene u utakmici 3. kola grupne faze Svjetskog prvenstva nalazi u bolnici „Makati Medical Center“ u Manili, podvrgnut je juče još jednoj operaciji. Nakon što je Simanić prvi put operisan u noći između 30. i 31. avgusta, doktori su pratili postoperativni oporavak i donijeli odluku da je zbog nastanka komplikacija, nova operacija neophodna", navodi se u obraćanju KSS medijima. 

O novoj operaciji i zdravstvenom stanju Boriše Simanića oglasio se i ljekar reprezentacije Srbije, prof. dr Dragan Radovanović.

"Zbog pojave komplikacija na povrijeđenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promjena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen cijeli bubreg. Očekujemo i želimo da poslije ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno", naveo je dr Radovanović. 

Nakon svega košarkaš Južnog Sudana Nuni Omot je uputio javno izvinjenje srpskom košarkašu i istakao da nije imao namjeru da ga povrijedi. Simaniću se nažalost na ovaj način završilo prvo veliko takmičenje na kome je bio kao reprezentativac Srbije. 

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:26
Nuni Omot o Boriši Simaniću
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC