• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAD JE SRBIJA KLIKNULA? KAD SE TO DESILO BORIŠI! Aco Petrović o "starom liscu Pešiću" i srebru: Desio se jedan junak

Odnedavno u penziji Aco Petrović se ne libi da komentariše događaje na Svjetskom prvenstvu, pa se tako dotakao i uspjeha Srbije.

 Aco Petrović hvalio Pešića Izvor: Profimedia

Proslavljeni hrvatski košarkaš i košarkaški trener Aleksandar Petrović još jednom je komentarisao dešavanja na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u košarci, a posebno je na svom "skeneru" imao ekipu Srbije. Nakon što je kritikovao suđenje u finalu, ali i na cijelom turniru morao je da pohvali selektora Svetislava Pešića

"Srbi su u principu krenuli sa dosta nepoznanica u pripreme. Nije bilo Jokića, nije bilo Micića, dva najbolja igrača iz prošle sezone. Međutim stari lisac Pešić je išao korak po korak, pravio tu hemiju. Onog trenutka kada se, nažalost po Borišu Simanića, desio taj prekršaj kada je dečko izgubio bubreg, tog trenutka se ekipa Srbije dodatno homogenizovala", smatra nekadašnji selektor Hrvatske, Brazila i Bosne i Hercegovine. 

Posebno je kao bitne šrafove tima istakao u napadu Bogdana Bogdanovića i Nikolu Milutinova, a u odbrani Aleksu Avramovića. Ipak, jasno mu je zašto u finalu nije moglo bolje...

"Izrastao je jedan defanzivni junak u liku Alekse Avramovića, Bogdan Bogdanović je preuzeo napadačku ulogu i Srbija je izgledala poprilično moćno. Međutim u trećoj četvrtini fidnala, poluvrijeme je bilo 47:47, ali Nikola Milutinov nije imao nikakav uticaj na igru Srbije, a do tada je bio prvi igrač Srbije uz Bogdanovića. Oni su prvih pet minuta pokušavali da njega razigraju. Otišlo je pet-šest lopti dole na Milutinova, međutim trener Nijemaca, Gordi Herbert je to sjajno pripremio i tu je otišlo četiri-pet posjeda. I tu je otišla Njemačka na plus 12, plus 13 koševa prednosti i tu više nije bilo povratka", završio je Petrović. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC