• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikola Jokić zaigrao košarku poslije 120 dana i malo je "zarđao" - prvi rival bio mu je Jusuf Nurkić (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić odigrao je prvi meč poslije 120 dana u dresu Denvera i jasno je da mu treba još malo vremena da se vrati na staro.

 Nikola Jokic igrao u NBA nakon 120 dana i nije odusevio Izvor: Profimedia

Nikola Jokić je 13. juna donio Denveru šampionski prsten protiv Majamija, a tačno 120 dana kasnije odigrao je prvu sljedeću utakmicu. Propustio je Svjetsko prvenstvo u dresu Srbije, ali je tokom ljeta radio u teretani na sebi, međutim jasno je da je ipak potrebno još malo vremena da bi se doveo u pravu formu. Vidjelo se da je malo "zarđao" u pripremnoj utakmici Denvera i prvog izazivača na Zapadu - novog Finiksa - još od prvog kontakta sa loptom koju je ispustio na zagrijavanju.

Ma lraki. Denver je pobijedio 115:107, ali ne može se reći da je Jokić djelovao "oštro", odnosno potrebno je ipak još neko vrijeme kako bi se vratio u šampionsku formu od prije četiri mjeseca, što je sasvim razumljivo za igrača koji je odlučio da prije svega skroz odmori tokom ljeta.


Na kraju, Nikola Jokić je igrao skoro 18 minuta i za to vrijeme ostvario je učinak od devet poena (šut iz igre 4/11, promašio sva tri šuta za tri poena), tri skoka, dvije asistencije, dvije ukradene i dvije izgubljene lopte, što ipak nije statistika na koju smo navikli da vidimo od njega. Ipak, tek je predsezona i nije bilo nikakve potrebe da Jokić "dodaje gas", iako je protiv sebe imao veoma motivisanog Jusufa Nurkića, novog igrača Sansa.


Nurkić je sa druge strane ubacio deset poena, ali iz igre je pogodio tek jedan šut za dva uz tri promašaja za tri poena, što je nadoknadio sa slobodnih bacanja (8/8). Imao je i četiri skoka, dvije asistencije, jednu ukradenu i dvije izgubljene. U njegovom timu nije bilo Durenta, Bukera, ni Bila, a predvodio ih je Džoš Okogi sa 17 poena.

Što se tiče NBA šampiona, prvi strijelac tima bio je Džulijan Stroter sa 20 poena, Zek Nađi je dodao 17, Redži Džekson 14, Kaldvel-Poup i Marej po 12, a Pejton Votson još devet.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC