• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zbog toga smo izgubili meč!" Obradović pogledao papir, pa povisio ton: "Vidite, tih 13 minuta..."

Autor Dragan Šutvić

Željko Obradović oglasio se poslije poraza od Olimpijakosa.

 olimpijakos partizan izjava željka obradovića Izvor: Printscreen/YouTube/Olympiacos

Partizan nije uspio da šokira Pirej. Imao je svoje šanse, nije ih iskoristio. Olimpijakos je na kraju odbranio svoj teren poslije produžetka (98:94). Džejms Naneli dao je trojku uz zvuk sirene (85:85), prije toga dogodila se sporna situacija sa Kevinom Panterom, a onda je u dodatnih pet minuta srpski tim pao.

Poslije svega toga Željko Obradović je analizirao dešavanja sa parketa.

"Ako igrate produžetak ovako kako smo mi igrali, onda mislite da imate šansu da dobijete. Propustili smo veliku šansu, ali želim da čestitam Olimpijakosu na pobjedi", počeo je Obradović izlaganje na konferenciji za medije.

Zatim je nastavio.

"Prvo poluvrijeme kod nas je bio problem u izgubljenim loptama i u skoku protivnika. I pored toga, imali smo dobar rezultat i samo minus od šest razlike. Srećan sam zbog reakcije u drugom poluvremenu, samo neke odluke koje smo donijeli, koje su bile loše u završnici, zato smo izgubili utakmicu."

Pogledao je zatim u papir sa statistikom i vidio da su Kaminski i Smailagić zajedno na parketu proveli oko 32 minuta.

"Još jedna važna stvar je bila to što smo igrali bez Kaminskog i Smailagić previše dugo zbog pete lične. To je za nas bio veliki problem. Ima mnogo ključnih momenata u meču, ako igrate dobro i dvojica visokih igrača zbog pet ličnih moraju napolje... Ako pogledate statistiku, igrali smo ukupno 13 minuta bez visokih igrača. To je u košarci cijeli život, tih 13 minuta."

Olimpijakos je protiv Armanija dao ukupno 53 poena, a onda je za poluvrijeme Partizanu ubacio 49, grčke novinare zanimalo je da li je to imalo uticaj na konačan ishod.

"Objasnio sam već šta je bio problem u prvom dijelu, previše lakih poena poslije naših izgubljenih lopti, onda su imali po dva, tri ofanzivna skoka, to im je dalo više prilika. U trećoj dionici su dali 10 poena, postoji razlog i za to. Košarka je igra od mnogo stvari. Ako kontrolišete ofanzivu, bolje igrate u defanzivi. Promijenili smo stvari u drugom dijelu, nije bilo dovoljno", zaključio je Obradović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

danije30

nemora se biti strucnjak da se izracuna rezultat kad patizan igra odbranu gdje se sve preuzima bez potrebe a koliki je rezultat kad se igra odbrana kao u trecoj cetvrtini, nesto mi govori da inat nije dobar zanat, pametnom dosta

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC