• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poceko u Beogradu progovorio srpski: Željko je najbolji trener u istoriji košarke!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sa Đanmarkom Pocekom nikada nije dosadno pa tako je i konferencija poslije poraza od Partizana bila sadržajna.

 Đanmarko Poceko o Obradoviću - Željko je najbolji trener u istoriji košarke! Izvor: Youtube/ BC Partizan TV/printscreen

Partizan je ubjedljivo savladao Asvelna svom terenu 90:77 i tako uspio da ostane u gornjem dijelu tabele sa deset pobjeda i osam poraza u dosadašnjem dijelu Evrolige. Poslije meča Željko Obradović je govorio o navijačima svog tima, a njegov kolega sa druge strane Đanmarko Poceku - o njemu!

Italijanski stručnjak koga znamo i kao velikog šoumena sada je odvojio vremena da govori o Obradoviću ne samo kao o najvećem treneru u istoriji košarke već i kao o sjajnoj osobi. 

"Prvo moram da čestitam Partizanu, treneru Obradoviću i njegovom stručnom štabu, cijelom sistemu i igračima. Odigrali su jako dobru utakmicu. Ali moram da kažem da je  Željko Obradović nevjerovatan trener i to svi znaju. Ali on je još bolji kao osoba i ja želim da mu se zahvalim za ono što je govorio prije meča. On je ubjedljivo najbolji trener u istoriji košarke, ubjedljivo. Ne u evropskoj košarci, nego u košarci uopšte", rekao je na startu Poceko.

Prije utakmice u Beogradu krenule su glasine o tome da će Poceko biti otpušten, ali on nije želio mnogo da se obazire na to. "Prvo ja ne znam francuski, pa i ako bih pročitao tako nešto ne bih razumio", počeo je, a onda je na srpskom rekao: "Ne razumijem!"

Asvel je ubjedljivo posljednji na tabeli Evrolige sa dvije pobjede, a ne cvjetaju im ruže ni u domaćem prvenstvu. Ipak sudeći po tonu Poceka, ima trzavica u odnosu njega i kluba. 

"Manje-više morate da pitate moj klub. Ja sam u kontaktu sa njima, pričali smo i počeli da govorimo o tome šta je potrebno da uradimo. Oni znaju o čemu ja mislim, ali kao trener se nikada ne žalim. Moram da radim svoj posao, a ovo nije mjesto na kome treba da pričam o našoj strategiji. Morate njih da pitate, takav je naš život. Kada radite u sportu to može da se desi. Nastavljam da radim vrijedno, čak sam i danas radio najbolje što sam znao. Nisam ja prava osoba da me to pitate". završio je Poceko i na kraju konferencije još jednom pozdravio sve prisutne na srpskom. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC