• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željkov Partizan je mašina - Panter promijenio sve, Kaboklo ne može da promaši, ovako se ide na F4!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan Željka Obradovića je najbolji u Evroligi kada je jedan statistički parametar u pitanju. Ne ove sezone, najbolji ikada!

 Partizan najbolja ekipa Evrolige u procentima za dva poena Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/Uroš Arsić/MN Press

Partizan je rutinski pobijedio ekipu Asvela na svom terenu i tako će u pobjedničkom raspoloženju dočekati "vječiti derbi" na kome su gosti u četvrtak u "Beogradskoj areni". Crno-bijeli su trenutno u plejof zoni Evrolige sa deset pobjeda i osam poraza, a razlog za to je prije svega u jednom statističkom podatku. 

Ponovo je Partizan odlično šutirao iz igre - 57 odsto za dva (24/42) i 43 dsto za tri (12/28), ali zapravo je u šutu za dva u dosadašnjem dijelu sezone tim Željka Obradovića dominantan toliko da to nije viđeno u istoriji takmičenja! Znamo da je Kevin Panter vratio u modu šut sa poludistance u Evroligi još prošle sezone, vidjeli smo da Pi Džej Doužer zaista sjajno koristi takve šuteve, ali i centri Partizana ispod koša postižu veliki broj poena uz sjajan procenat uspješnosti. 

Zapravo, kada se pogledaju podaci, kada bi se sezona završila danas, crno-bijeli bi ušli u istoriju kao najefikasnija ekipa u šutu za dva ikada u istoriji Evrolige!

NIKO KAO CRNO-BIJELI! 

Partizan u sezoni 2023/24 timski šutira za dva poena 60,6 odsto! Podatak je sam po sebi nevjerovatan, ali je još impresivniji ako se zna da su ekipe sa najboljim šutem za dva na nivou jedne sezone Olimpijakos iz sezone 2022/23 sa procentom šuta od 60,2 odsto i Real Madrid iz prošle sezone sa procentom od 59,8 procenata. Prie toga je rekord držao Real iz sezone 2001/02 sa procentom od 59,2 odsto i djelovalo je da ga niko neće oboriti. Na petom mjestu je Olimpijakos iz takmičarske 2009/10 sa procentom 58,9. 

Osim što ovakva igra donosi pobjede, ona bi trebalo, ako se nastavi, da donese i Fajnal for Evrolige! od ekipa koje su pobrojane samo Real Madrid 2002. godine nije stigao do Fajnal fora!

A KO PREDNJAČI?

Iako bi se dalo pretpostaviti da je to upravo Kevin Panter, zapravo Partizan ima šest igrača sa većim procentom šuta za dva od svog kapitena. Bruno Kaboklo je za sada nevjerovatan u tom aspektu sa 75 odsto šuta za dva, a Alen Smailagić je na takođe impresivnih 70 procenata. 

Zatim slijedi Aleksa Avramović sa impresivnih 63 odsto za dva sa bekovske pozicije, a za nekoliko promila slabiji procenat šuta ima Frenk Kaminski. Pi Džej Doužer je na 62 odsto, a  posljednji igrač sa preko 60 odsto uspješnosti šuta za dva u ovoj evroligaškoj sezoni za Partizan je Džejms Naneli. Uz zdravog Avramovića, Džejlina Smita, boljeg Ponitku i malo preciznijeg Pantera ovaj Partizan bi zaista mogao da ispiše istoriju. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC