• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Embid će biti diskvalifikovan iz MVP trke! Sada je Jokić prvi favorit

Džoel Embid ima "fore" da propusti još četiri meča, što je gotovo nemoguće da će uspjeti sa povredom meniskusa. Zato je Nikola Jokić favorit za MVP nagradu.

 Džoel Embid gubi pravo da bude MVP Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džoel Embid je na četiri utakmice daleko da bude "diskvalifikovan" iz trke za MVP nagradu. Za sada, samo ga još teorija drži u trci za priznanje o najkorisnijem igraču NBA lige pošto je doživio ozbiljniju povredu meniskusa lijevog koljena, pa su vodeći mediji u SAD nakon šokantnih vijesti čak "prilagođavali vijesti" i brisali da nije u pitanju "kidanje meniskus", davajući za sada još kakvu-takvu nadu da će zaigrati u najskorije vrijeme.

Međutim, da bi Embid ostao kandidat za MVP nagradu - postoje nova pravila o tome koliko utakmica smije da propusti - a sada je na samoj granici. Nakon što je prethodne noći propustio meč sa Jutom (koji je njegov tim dobio 127:124), malo je vjerovatno da će igrati protiv Netsa, Maveriksa, Voriorssa i Hoksa - sve utakmice koje čekaju njegov tim u narednih sedam dana.

Upravo zbog toga su i kladionice prestale da vjeruju u Džoela Embida. Sve do sada bio je apsolutni favorit za osvajanje MVP nagrade, ali nakon što je prvo "pobjegao" od Jokića - i potom se povrijedio - prestala je vjera u njega.


Sada američke kladionice daju kvotu 1,70 na Nikolu Jokića, osvajača nagrade iz 2021. i 2022. godine, dok mu je najveći protivkandidat Šaj Gildžes-Aleksander (3,75), kao predvodnik trenutno lidera Zapada. Treći kandidat je Luka Dončić (6,5), pa slijede Janis Adetokunbo (8), Džejson Tejtum (41) i onda tek Džoel Embid (51). Sa svakom sljedećom propuštenom utakmicom u narednih sedam dana, ta kvota će rasti, a onda će i definitivno Embid biti "diskvalifikovan".

Za sada, mnogi kritikuju novo NBA pravilo o tome da igrači moraju da igraju na najmanje 65 utakmica da bi bili u konkurenciji za nagrade, ali podsjećaju da je Džoel Embid sam kriv jer je prije povrede koljena brojne mečeve propuštao da bi se odmarao ili da bi "izbjegao" probleme.

NBA REZULTATI

Boston - L.A. Lejkers 105:115
Njujork - Indijana 109:105
Memfis - Klivlend 101:108
Juta - Filadelfija 124:127

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC