• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Košarkaš Denvera Pejton Votson: Mnogo mi je značio razgovor sa Nikolom Jokićem

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Jokić je i zbog ovog razloga najvažniji faktor stabilnosti u Denveru.

 Nikola Jokic pomogao Pejtonu Votsonu u Denveru Izvor: Instagram/printscreen/nuggets

Srpski košarkaš Nikola Jokić je od 2015. godine u Denveru i bez ikakve dileme je najvažnija figura u istoriji ove franšize. Osvojio je (za sada) dva MVP priznanja, donio titulu prošlog ljeta, a gotovo nema nikakve dileme da će čitavu karijeru provesti u klubu sa kojim je od početka "našao vezu".

To se posebno odnosi na period od njegove druge-treće sezone u NBA ligi kada je postao i lider ekipe, a sa ulogom na terenu rasla je i ona van terena - možda i podjednako bitna. Zato je Jokić zadužen za atmosfefru u svlačionici, zna da podvikne kada je to potrebno, ali i zna da priđe i udijeli savjet igračima kojima to znači. Takav primjer sa njim imao je i mladi Pejton Votson koji je u svojoj prvoj sezoni sa Nagetsima bio šampion, a sada ima istog sponzora kao Nikola Jokić.

U jednom podkastu, Votson je ispričao da Jokić nije kao drugi koji "začikavaju" najmlađe u ekipi, posebno "rukije", nego da mu se našao u trenutku kada je stvarno imao problema: "Počeli smo da formiramo našu vezu sredinom prošle sezone kada sam se povrijedio i sjedio sam u 'civilki' na klupi. Stalno je sjedio kod mene, govorio mi šta je vidio kod mene u igri i kako da je popravim. On se inače nikome ne otvara o bilo čemu, voli taj faktor iznenađenja, a kada mi je rekao te stvari o mojoj igri - to mi je mnogo značilo. Sve više sam mu postavljao pitanja o igri i tako je naš odnos napredovao da se bolje znamo", naglasio je Votson i time pokazao svijetu kakav je zaista Somborac.

Podsjetimo, Jokić je "omiljen" u svlačionici i dobro znamo da najbolji odnos ima sa trenerom Majklom Melounom i saigračem Aronom Gordonom, a obojica su inače već dolazila u Sombor tokom ljetnjih mjeseci. Tako je Gordon čak i izlazio sa Jokićem i iznenadio se kakav je srpski košarkaš kada se završi sezona.

Pogledajte kako su uživali ljetos u Somboru:

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:02
Vila Nikole Jokića
Izvor: Tiktok/athletehomes
Izvor: Tiktok/athletehomes

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC