• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajići" na korak od Mundobasketa

Autor mondo.ba

Juniori Bosne i Hercegovine savladali su Finsku sa 95:72 (22:19, 23:12, 22:20, 28:21) i stekli priliku da se na Evropskom prvenstvu u turskom Samsunu bore protiv vršnjaka iz Španije za peto mjesto i plasman na Mundobasket.

Odlično su "zmajići" u areni "Mustafa Dagistanli" krenuli u prvoj četvrtini i stekli prednost od 10-ak poena koje su održavali do samog finiša kad su Finci ipak serijom pogodaka uspjeli da smanje na "minus tri" na isteku prvog perioda (22:19).

U nastavku se vodila žestoka borba, Finska je sredinom druge četvrtine opasno zaprijetila, ali su ekspresno uzvratili Džanan Musa i Emir Čerkezović, pa su izabranici Josipa Pandže ponovo stekli osjetniju prednost (35:28).

Do odlaska na odmor, "zmajići" su uspjeli i da osiguraju dvocifreno vođstvo - 45:31.

Jasno je bilo u trećem kvartalu da Finska ipak nije dorasla Musi i kompaniji, pa je vođstvo konanstno raslo i do 18 razlike, pa je utakmica praktično "prelomljena" prije posljednjih 10 minuta (67:51).

U četvrtoj četvrtini, "zmajići" nisu imali nikakvih problema da sačuvaju i čak povećaju prednost i na kraju ubjedljivo trijumfuju - "plus 23".

Po običaju, najefikasniji u taboru BiH bio je Džanan Musa sa 28 poena, kapiten Amar Gegić je postigao 16 pogodaka, a dvocifreni košgeterski učinak imali su Nikola Marić (14, 8 skokova) i Darko Talić (13).

Kod Finske prva imena utakmice bili su Edon Makshuni sa 18 koševa i Vili Niman sa šest poena manje.


"Zmajići" će u četvrtak se boriti za konačno peto mjesto i plasman na Mundobasket protiv Španije, koja je deklasirala Rusiju (70:55), dok će Finci igrati za sedmu poziciju na šampionatu Evrope.

U polufinalu će u srijedu uveče snage odmjeriti Italija i Francuska, te Njemačka i Litvanija.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC