• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U svlačionici Zvezde: "Ceo tim je heroj"

Autor mondo.rs

Strelac pobedonosnog koša protiv Fenerbahčea odbija da zasluge pripiše bilo kom pojedincu. Kuzmić o poslednjoj blokadi: "Išao sam na osećaj".

 Dženkins Kuzmić poslije pobjede Zvezde protiv Fenerbahčea Izvor: MN PRESS

Čarls Dženkins postavio je konačan rezultat utakmice Crvena zvezda - Fenerbahče (75:73), košem sa šest metara preko ruke Nikole Kalinića. Bilo je to 12,4 sekundi pre kraja...

"Trener me je stavio u situaciju da rešavam, on je zvao akciju za mene. Fenerbahče je sjajan odbrambeni tim, Judo je blokirao šuteve kao lud i želeo sam samo da stvorim sebi dobru poziciju", rekao je Dženkins novinarima u svlačionici.

Na pitanje ko je heroj velike pobede, on ili Ognjen Kuzmić, koji je u poslednjim trenucima blokirao Ekpea Juda, odgovorio je da to nije nijedan od njih.

"Nisam ni ja, ni Kuz, ceo tim je heroj. Svi smo ovo uradili. Laza je igrao odlično u odbrani, Jović, Simke... Nemoguće je izdvojiti jednog igrača, uradili smo ovo zajedno".

Eksplozivni bek priznao je da je "baš umoran".

"Ovaj rezultat je iziskivao mnogo fokusa i koncentracije u fazi odbrane. Nismo smeli da se opustimo, svaki put kad smo poveli, oni su se vraćali. Stavili su nas pred velike izazove, ali uspeli smo da odgovorimo na sve. Menjali su odbrane, trener nas je pripremio na to i bili smo u stanju da odradimo to što smo trenirali. Atmosfera je bila sjajna, pitanje pobednika se svelo na poslednjih par poseda i mi smo bili uspešniji".

Crvena zvezda - Fenerbahče 75:73
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Kuzmić (21 poen, osam skokova) je pre blokade kojom je sprečio produžetak postigao važan koš uz faul i dodatno slobodno bacanje, pri vođstvu Fenera od 69:73.

"Mislim da smo se svi borili i na kraju zaslužili pobedu. Ali, sutra već imamo trening i pripremu za Krku".

Nekadašnji član Golden Stejta i učesnik Eurobasketa 2015, kod Dejana Radonjića je napravio džinovski korak napred na polju igre i samopouzdanja.

"Banana" jednom od najboljih centara Evrolige u odsudnom momentu je nešto što bi malo koji centar uspeo da uradi (bez faula), ali Kuzmić ne želi da o sebi priča kao o "meč vineru"...

"Išao sam na osećaj. Kako je on krenuo ka košu, tako sam i ja za njim, međutim, ne verujem da je to presudilo. Pobedu je donelo to što smo igrali kao tim i borili se 40 minuta", rekao je gorostas iz Doboja, dodavši da je "odahnuo" kada je lopta na kraju završila u Simonovićevim rukama.

Izvor: MN PRESS


Branko Lazić nije bio u prvom planu, kao na Badnje veče protiv Žalgirisa u Kaunasu, ali je za 23 minuta dao ogroman doprinos u odbrani, pre svih na Bogdanu Bogdanoviću.

Pobedom je na najlepši način obeležio svoj 28. rođendan, na kraju je dobio i ovacije navijača.

"Ostao sam bez teksta".

"Fantastičan je osećaj pobeđivati velikane, aktuelne i bivše prvake Evrope. To govori koliko sjajno igramo kao ekipa, naročito u odbrani, koju toliko forsiramo. Isplaćuje se rad koji imamo godinama iza nas", rekao je Lazić novinarima.

Priznao je da je posebno srećan što je Zvezda konačno pobedila Fenerbahče, posle pet vezanih poraza u Evroligi.

"Rezultat je došao kao nagrada za rad koji pružamo na treninzima", smatra Lazić i podseća da je na listi nepobeđenih ostao samo Olimpijakos.

Izvor: MN PRESS


Crveno-beli iz Pireja, trenutno drugoplasirani u Evroligi (12-5), gostovaće u dvorani "Aleksandar Nikolić" tek u 27. kolu, zakazanom za 22. mart. Zvezda je sedma sa skorom 9-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC