• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP RS: Trofej ostaje u Mrkonjić Gradu! (FOTO)

Autor mondo.ba

Košarkaši Mladosti odbranili su trofej u Kupu Republike Srpske, savladavši na svom parketu trebinjski Leotar nakon velike drame 71:70 (18:20, 18:10, 19:23, 16:17). Drugi pehar u Kupu RS za Mrkonjićane, Trebinjci ostaju na jednom.

 Mladost iz Mrkonjić Grada osvajač košarkaškog Kupa RS 2017 Izvor: MONDO

Nakon velike borbe, tokom svih 40 minuta, košarkaši Mladosti uspjeli su da savladaju trebinjski Leotar 71:70 (18:20, 18:10, 19:23, 16:17) u finalu Kupa Republike Srpske.

U prepunoj dvorani u Mrkonjić Gradu, domaći košarkaši tako su odbranili trofej osvojen prošle godine, mada, da je pehar završio i u Trebinju, ne bi bilo nezasluženo.

Tvrd meč, kvalitetna partija obje ekipe, mogla je da zadovolji mnogobrojnu publiku na tribinama. Ekipe su se kontrantno smjenjivale u vođstvo i dalo se naslutiti da će završnica meča biti izuzetno zanimljiva.

Sam podatak da niti jedna ekipa tokom susreta nije uspjela doći do dvocifrene prednosti, dovoljno govorili koliko su Mrkonjićani i Trebinjci bili izjednačeni u ovom meču.

Košarkaš domaćih Đorđe Aleksić pogodio je šut za dva poena 22 sekunde prije kraja i tako donio Mrkonjićanima vođstvo. Posljednji napad na utakmici imali su gosti, ali je Bojan Pelkić promašio šut za pobjedu.

Ognjen Nišavić u pobjedničkom sastavu postigao je 13 poena, dok su po tri manje ubacili Ninoslav Milošević (osam skokova), Aleksandar Ivetić i Filip Patković. Vladimir Aleksić sa 14 poena bio je najefikasniji igrač gostiju, dok su dvocifren učinak imali još Pelkić sa 11 poena, koji je dodao i sedam uhvaćenih lopti i Stefan Mijović, koji je ubacio 10 poena.

Gosti su u finalu nastupili bez povrijeđenog Stefana Feketea, što se itekako osjetilo u igri Leotara.

KUP BIH

Mladost se trijumfom u Kupu RS plasirala na završni turnir Kupa BiH, gdje će još nastupiti šampion Igokea, osvajač Kupa kantona Sarajevo Bosna Rojal, te mostarski Zrinjski, pobjednik Kupa Herceg-Bosne.

"Leotar je dobra ekipa, koja sedam godina igra zajedno. Došli su rasterećeni, bez prvog plejmejkera. Odigrali su najbolje što mogu bez ikakvog pritiska, koji su prebacili na našu stranu. Mi imamo novu ekipu, koja se dosta mijenjala tokom sezone i teško igramo, pogotovo mečeve kod kuće. Drago mi je što je finale odigrano na ovaj način, da je dvorana bila puna i da su gledaoci vidjeli neizvjesnu utakmicu, dostojnu finala Kupa RS", rekao je trener Mrkonjićana Goran Sladojević po završetku meča.

Kormilar Leotara Radoslav Ivanović istakao je da je njegova ekipa dala sve od sebe u borbi za pehar.

"Da smo i mi pobijedili, ne bi bilo nezasluženo. Nadam se da smo uljepšali ovaj događaj i srećan sam što je došlo ovoliko publike. Igrali smo bez prvog plejmejkera, problema je imao i kapiten Aleksić, za kojeg nismo uopšte znali da li će igrati zbog temperature. Došli smo roviti da odigramo dobru utakmicu i vjerujem da smo u tome uspjeli", rekao je Ivanović.

Njegov tim imao je posljednji napad i priliku za trijumf, ali je najiskusniji igrač Pelkić promašio.

Trebinjci su u polufinalu slavili protiv Prijedora 78:64, dok dok su Mrkonjićani do finala stigli preko bijeljinskog Građanskog. Bilo je 70:68.

"Tako smo se dogovorili. Možda smo utakmicu izgubili napad ranije, gdje Ninković nije uspio da realizuje zicer. Vjerujem da bismo slavili da smo postigli taj koš", naglasio je trener Trebinjaca, koji su ostali na jednom osvojenom trofeju u Kupu RS.

Najviše ih ima Igokea - 11, dok je banjalučki Borac devet puta bio najuspješniji. Mladost iz Gacka, Slavija i Leotar po jednom su podizali pehar namijenjen osvajaču najmasovnijeg košarkaškog takmičenja RS.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC