• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Da ne čude porazi i da izdržimo udare

Autor mondo.rs

"Neće me iznenaditi još poraza", kaže trener Zvezde posle prvog neuspeha nakon sjajnog niza pobeda. O Efesu: "Pokazali su u prvom meču da su bolji, kao i večeras".

 Zvezda-Efes-izjava-Dejana-Radonjica Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Zvezda je stala, Efes je ponovo bio bolji.

Ekipa Dejana Radonjića doživela je prvi poraz u Evroligi nakon sedam kola i skoro dva trijumfalna meseca. U punoj hali "Aleksandar Nikolić", Anadolu Efes bio je čvršći, precizniji i kvalitetniji rival dinamičnog meča.

Nakon utakmice, trener crveno-belih rekao je njegov tim imao kontrolu do sredine druge deonice (i vođstva 34:30), kada je Efes zaigrao bolje i (serijom 24:2) potpuno preuzeo incijativu. Činilo se da je meč nepovratno iskliznuo iz ruku domaćina, koji je ipak smogao snage za još jedan udarac i povratak na "minus 6" (50:56).

Ipak, bliže od toga Zvezda nije mogla.

"Oni su kontrama i šutem u drugoj deonici napravili razliku koju su na startu treće četvrtine povećavali. Bilo je teško da stižemo to. Iscrpeli smo se i došli smo u neku šansu na šest razlike, ali su brzo odgovorili. Potom su imali kontrolu do kraja", ukratko je Radonjić prepričao meč.

"Naravno da smo želeli da ishod bude drugačiji. Ukazivao sam pred meč na neke stvari i ispalo je da se tako neka lopta spušta, da se neko odmara, a ja sam na treningu i vidim šta se dešava. Mi smo ušli u meč tako da damo sve od sebe u okolnostima koje su bile teške po nas", dodao je on.



U odsustvu povređenog Nemanje Dangubića, "roviti" Stefan Jović i Ognjen Kuzmić stisli su zube i zaigrali koliko mogu, ali nijedan od njih nije proveo na terenu više od 16 minuta (Jović 13, Kuzmić 15).

Pred crveno-belima sada je dan za predah i pripremu za "večiti" derbi, koji je zakazan za nedelju u 18 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentarišući i taj meč, Radonjić je rekao:

"Važno je da se konsolidujemo, posle ogromnih napora i putovanja koji su uticali na to da nam rad bude smanjen. Znali smo da će postojati njihova reakcija i nadali smo se da problemi sa povredama neće biti toliki da ne možemo da funkcionišemo. U nekim trenucima smo to uspevali da iznesemo, a sada nismo. Efes je bio odličan. Za mene neće biti nikakvo iznenađenje da u narednim danima bude još poraza".

Da li je realno da posle serije odličnih rezultata Zvezda "upadne" u krizu?

"Rekao bih da Efes ima dobar tim, kvalitetan. Mogu različite stvari na taktičkom planu, imaju atletski kapacitet za oba pravca. Pokazali su u prvom meču da su bolji, a to su i ponovili i večeras. Te teze i analize možda pišu u knjigama, a ono što ja vidim u sali i kod fizioterapeuta, je nešto drugo. Nisam hteo da pokazujem zabrinutost pre meča jer sam pre svega sportista. Moraćemo malo da izdržimo ove udare koji nisu nešto što mora da nas opterećuje. U ABA ligi imamo zalihu i možemo to da iznesemo, u Evroligi smo izuzetni, pa ako budemo spremni, zdravi, verujem da ćemo uspeti da ostvarimo ono što nam je želja i cilj", podvukao je trener Zvezde. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC