• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džikić: Pesme rušile koncentraciju

Autor mondo.rs

Trener Partizana se zahvalio PAOK-u i istakao da za četvrt veka u svom poslu nikada nije bio akter utakmice u kojoj navijači protivničkih timova pevaju zajedno. "Mala zaliha za revanš, mislio sam i na Cedevitu".

"Pre svega, hoću da kažem hvala PAOK-u, od vrha do dna, od predsednika do navijača. Imali smo nekoliko zahteva, sve su nam ispunili. Visoka su klasa", rekao je novinarima Aleksandar Džikić, nakon utakmice FIBA Lige šampiona u Solunu.

"Iskreno, ovo je moja 26. sezona kao trenera i nikada nisam iskusio ovako nešto. Mislim, borimo se na terenu i svi želimo da pobedimo, ali momci na tribinama se očigledno vole".

Partizan je kao gost pobedio 76:74 u prvoj utakmici "baraža" za osminu finala Lige šampiona. Navijači su sve vreme navijali zajednički, a kompletno veče u Solunu bilo je u skladu sa bratskim odnosom dva kluba.

"Pre utakmice smo hteli da budemo koncentrisani, da mislimo na stvari koje želimo da uradimo, ali onda prepoznate pesme, samo što nisu na srpskom nego na grčkom i to vas zbuni", objasnio je Džikić.

On veruje da oba tima mogu da igraju bolje nego u sredu.

"I PAOK i mi smo igrali posle velikih pobeda pre par dana. Pretpostavljam da je onda teško biti na vrhuncu emotivnih i fizičkih sposobnosti. Mislim da smo imali previše neiznuđenih izgubljenih lopti, dok su oni promašili nekoliko čistih polaganja".

U timu Partizana zbog lakših povreda nisu bili Novica Veličković i Džamont Gordon, a nije ulazio Stefan Pot.

"U suštini, sve sam odlučio na dan utakmice. Novica i Gordon nisu mogli da nam pomognu, to je bila kontrola štete. Sledećeg vikenda nas čeka važna utakmica protiv Cedevite, morao sam da razmišljam i tome", iskren je Džikić.

On je, kao i pre utakmice, rekao da je ovo samo "prvo poluvreme".

"Razlika je mala. Ne očekujem da će PAOK raditi nešto drugačije. Neki timovi igraju bolje kada se sa nekim sastanu drugi put. Ne znam da li je PAOK takav".

PAOK - Partizan 74:76
Izvor: Youtube/Basketball Champions league


Plejmejker Vilijam Hečer takođe je rekao da mu je bilo čudno da igra večeras.

"Mislim da smo povremeno igrali dobro, ali da smo u ključnim trenucima mnogo grešili. Moraćemo da popravimo neke stvari i da budemo koncentrisaniji. Pobeda u Beogradu bi nam značila prolaz, ali moramo prvo da popravimo svoju igru".

Američki plejmejker bio je prvi strelac meča sa 27 poena. On je prošle sezone igrao za PAOK.

"Nije bilo neke posebne motivacije. Igrači idu dalje, sastaju se sa svojim bivšim klubovima. PAOK zna kako se osećam prema njima. Imam mnogo lepih uspomena ovde, ali sada sam igrač Partizana i hoću da Partizan pobeđuje. Mislim da svi to razumeju", završio je Hečer.

Revanš susret u Beogradu zakazan je za 22. februar, a crno-beli pre toga gostuju Cedeviti, pa idu u Niš na završni turnir Kupa Radivoja Koraća.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC