• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promocija Stevana Karadžića: Ovo je korak napred

Autor mondo.rs

U Kući košarke u Beogradu zvanično predstavljen novi selektor ženske reprezentacije Srbije Stevan Karadžić.

 Promocija Stevana Karadžića: Ovo je korak napred Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Marina Maljković obavestila je čelnike KSS odmah posle nove godine da napušta mesto selektora ženske reprezentacije Srbije. Uprkos velikim rezultatima koje je napravila na klupi nacionalnog tima, poručila je da je emotivno ispraženjena da neće predvoditi devojke ubuduće.

Dva meseca kasnije za naslednika Marine Maljković izabran je Stevan Karadžić.

"Posle sednice Upravnog odbora doneta je odluka na predlog Ane Joković, zajedno sa još nekim ljudima da mesto selektora preuzme Stevan Karadžić. Zajedničko nam je mišljenje da je on pravi čovek za naslednika Marine Maljković i siguran sam da nismo pogrešili", izjavio je predsednik KSS Predrag Danilović u Kući košarke na zvaničnoj promociji Karadžića.

Ana Joković, potpredsednik KSS zadužena za žensku košarku, zahvalila se Marini maljković na svemu što je učinila i velikim uspesima koje je napravila sa reprezentacijom poslednjih godina.

"Dogovorena je saradnja na godinu dana, sa opcijom produženja ako se reprezentacija plasira na Svetsko prvenstvo. Za to je neophodno da na predstojećem Evropskom prvenstvu ekipa zauzme plasman među pet najboljih, što nam je i cilj, kao i da produžimo kontinuitet uspeha", nevela je Ana Joković.

Stevan Karadžić, koji ima iskustva vođenja ženskih timova, izjavio je da je imenovanje za selektora reprezentacije Srbije veoma važan korak u njegovoj karijeri.

"Hvala predsedniku Daniloviću, potpredsednici Joković, UO i Komisiji za žensku košarku. Ovo je korak napred u mojoj karijeri dugoj 20 godina. Vodio sam i ženske i muške selekcije i mislim da je ovo moj lični korak napred. Što se tiče ambicija, Marina je napravila neverovatne rezultate, teško ponovljive, podigla je lestvicu i učinila našu reprzentaciju redovnim učesnikom završnih turnira. Cilj je da na Evropskom prvenstvu budemo među pet najbolj9ih, kako bismo zadržali kontinuitet uspešnih rezultata", rekao je Karadžić.

Njegov primarni cilj po dolasku na klupu nacionalnog tima je da razgovara za kandidatkinjama za dres.

"Najbolje poznajem Jelenu Milovanović, jer sam nekoliko puta radio s njom, a znam i ostale. Uostalom, rezultati poslednih godina koje su postizale prikovali su sve uz 'male ekrane' i normalno je da smo ih dobro upoznali. Jedino je mali problem što će mi biti potrebno vremena da se upoznam i sa kvalitetima protivničkih reprezentacija", poručio je Stevan Karadžić, koji je prethodno vodio ženski tim Crvene zvezde, a bio je i savetnik u mađarskom Šopronu.

Novi selektor moraće odmah da prione na posao, jer ga čeka ozbiljan zadatak. Evropsko prvenstvo za košarkašice održava se od 16. do 25. juna u Češkoj, a Srbija brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine u Mađarskoj.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC