• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda punim gasom u polufinale - "plus 52"

Autor mondo.rs

Crveno-beli ubedljivo pobedili Vršac i očekivano prošli među najbolja četiri. U subotu će igrati protiv FMP-a za plasman u finale.

 Zvezda pobijedila Vršac i prošla u polufinale Kupa Srbije Izvor: MN PRESS


Crvena zvezda mts protutnjala je kroz četvrtfinale Kupa Radivoja Koraća, deklasiravši jedan od dva najuspešnija tima u KLS.

Kao što je Dejan Radonjić i najavio, njegov tim zadržao je potpunu ozbiljnost od početka do kraja meča, bez obzira na skor na semaforu i na prednost, koja je u poslednjoj četvrtini rasla i do 55 poena razlike.

Svi igrači u crveno-belom (bez povređenih Bjelice i Voltersa) dobili su šansu i učestvovali u trijumfu u kojem je trener Zvezde raspodelio minutažu izabranicima, razmišljajući i o energiji za predstojeći vikend.

U večerašnjem duelu, pitanje pobede njegovog tima nije se postavljalo ni u jednom trenutku, što pokazuje i konačni rezultat:

ZVEZDA - VRŠAC 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15)

Ovim trijumfom, crveno-beli zakazali su za subotu u 17 ćasova polufinale protiv FMP-a, koji je u prvoj utakmici turnira savladao subotički Spartak.



- kraj utakmice, pobeda Zvezde 99:47 -

40' 99:45 Savović je još jednom pogodio za tri, a Dobrić još jednom "ulovio" snažnu blokadu.

39' 99:42 Trojka Savovića, pa trojka Simanića i zakucavanje Dobrića, dok meč ulazi u poslednji minut.

38' 94:39 Tompson pod košem razgrće Vrščane i postiže uzastopne pogotke. Rakićević potom ne uspeva da atraktivno zakuca, pa promašuje i dva slobodna bacanja.

36' Najatraktivniji potez meča - blokada Ognjena Dobrića. "Rampom" je poslao loptu na tribine Čaira.

35' 90:39 Mini serija Mirka Đerića za 88:39, pa novi koš Mitrovića, koji je blizu tripl-dabl učinka, sa svojih 12 poena, 10 skokova i sedam asistencija. Đokić traži tajm-aut.

34' 88:34 Marko Gudurić postiže svoju treću trojku, za novo maksimalno vođstvo Zvezde, koje je Mitrović u sledećem napadu povećao na "plus 54"

32' 83:34 Atraktivni potezi Boriše Simanića - blokada na jednoj, pa alej-up zakucavanje na drugoj strani.

31' 81:34 I mladi Minčev, košarkaš Fenerbahčea, postigao je sa linije penala svoje prve poene u dresu Vršca.

- kraj treće četvrtine, 81:32 -

29' 79:32 Nova serija crveno-belih i trojka Rakićevića za "plus 49" (78:29), nakon koje trojku pogađa i Savović. Mlada petorka Zvezde u ovim trenucima na terenu - Rakićević, Dobrić, Gudurić, Simanić, Kuzmić.

27' 73:29 Razmena trojki - Simanić i Dženkins za Zvezdu, a iskusni Miljan Pavković za Vršac. Gudurić potom zakucava za najveće vođstvo Beograđana - "plus 44". Đokić traži tajm-aut.

25' 65:24 Upravo Rakićević asistira Laziću, koji potom promašuje zakucavanje. U sledećem napadu se ponovo "podigao" na kucanje i pogodio. U međuvremenu, trojku za Vršac postigao je Stojadinović.

- Rakićević je prošle godine nastupao u Nišu upravo pod vođstvom Đokića. U pobedi nad Borcem iz Čačka u četvrtfinalu ostvario je i tripl dabl.

- Atraktivni potezi Jovića, za aplauz punog Čaira. Rođeni Nišlija atraktivno je predriblao Mitrovića (proturivši mu loptu kroz noge), a potom je snažno blokirao Pavlovića. Radonjić ga je potom zamenio i uveo u igru Petra Rakićevića.

22' 61:19 Simonović je iskoristio oba slobodna bacanja i sada je postigao isti broj poena kao i kompletna ekipa Vršca.

Strelci:

ZVEZDA: Tompson 4, Mitrović 8, Lazić 2, Dobrić 2, Simonović 17 (3/5 za tri), Dženkins 6, Gudurić 8, Jović 4, Kuzmić 6.

VRŠAC: Pavlović 3, Mitrović 5, Jeftić 4, Stojadinović 5

- na poluvremenu, 57:17 -

- Crveno-beli šutiraju za tri 7/14, a Vrščani su u uvodnih 20 minuta izgubili čak 17 lopti.

20' 57:15 I na "plus 42" crveno-beli zadržavaju maksimalan pristup. Ognjen Dobrić se bacio po loptu i sa zemlje asistirao Guduriću za polaganje.

18' 52:15 Laki poeni za Kuzmića posle asistencije, za novi maksimalni "plus " (37), posle kojeg ekipe odlaze na kraći odmor.

15' 48:14 Dženkins pogađa "vezane" trojke, Simonović ubacuje i svoju treću (3/3), za velikih 34 razlike - polovinom druge četvrtine.

13' 39:10 Snažno zakucavanje Mitrovića, nakon čega Đokić traži tajm-aut. Crveno-beli su blizu 30 poena razlike za manje od 13 minuta košarke.

12' 35:10 Simonović šutira za dva 3/3, za tri 2/2. Novom trojkom, postavio je maksimalnih "plus 25".

- kraj prve četvrtine -

10' 30:7 Teško je nabrojati u jednoj rečenici Zvezdine pogotke. Od Mitrovićeve asistencije, Gudurićeve trojke, pa do Simonovićevog hica za tri, crveno-beli kreirali su seriju 18:0. U samo dva minuta.

8' 12:7 Nesportska lična greška Jovića, koju Vrščani koriste za napad od četiri poena, koji je zaokružio Mladen Pavlović.

6' 12:3 Simonović, pa Jović nastavljaju seriju crveno-belih. Vrščani su zasad izgubili pet lopti i veoma teško dolaze u situaciju da naprave organizovani napad.

5' 8:3 "Upisuje" se i Marko Simonović, pogotkom posle prodora. Zanimljivo je da je on od 2006. do 2008. godine živeo u Vršcu i nastupao za Hemofarm, u čijem je dresu i stekao afirmaciju u ABA ligi.

4' 6:3 Prve poene za Vrščane postiže Marko Stojadinović - trojkom.

3' 6:0 Ekspresno vođstvo Zvezde. Lazić, Mitrović, pa Gudurić pogađali su za crveno-bele u uzastopnim napadima.

Startne petorke:

ZVEZDA: Jović, Gudurić, Lazić, Mitrović, Kuzmić

VRŠAC: Jovović, Đerić, Krstović, Stojadinović Jeftić

- Kao što je i bilo najavljeno, Zvezda večeras igra bez Nejta Voltersa, koji zbog povrede nije mogao da nastupi protiv Karpoš Sokola u utorak.

Borba za "Žućkovu levicu" je počela.

U četvrtak od 19.30 časova, u niškoj hali Čair, Crvena zvezda mts i Vršac daće međusobnim duelom ime drugog polufinaliste, koji će u subotu igrati protiv FMP-a.

Crveno-beli, lideri ABA lige, došli su na Kup Radivoja Koraća kao prvi favoriti, a u prvom testu igraće protiv Vrščana, koji sa Dinamikom deli prvo mesto tabele KLS.

Trener Vršca Vladimir Đokić
Izvor: MN PRESS



Uoči dolaska Zvezde u Niš, opravdano velika pažnja bila je posvećenja njenoj "kadrovskoj situaciji", s obzirom na to da Nemanja Dangubić sigurno neće zaigrati u Čairu zbog povrede tetive, dok su Milko Bjelica i Nejt Volters "roviti" stigli na Kup i njihov nastup je i dalje neizvestan.

Bez obzira na te probleme, crveno-beli su večeras veliki favoriti i sve osim njihovog plasmana bila bi velika senzacija.

U ekipi Vršca mesto će zauzeti i doskorašnji igrač Fenerbahčea Jordan Mičev, koji je pozajmljen timu iz Banata da bi u Srbiji dobio minutažu i stekao iskustvo. Ostaje da se vidi koliko će za njegove minute biti prostora u planovima Vladimira Đokića, koji je nedavno produžio ugovor sa klubom do 2018. godine.

Pratite meč u tekstualnom prenosu na MONDU, dok će TV prenos realizovati Arena sport.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC