• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda trči 24. krug - cilj se vidi jasno!

Autor mondo.rs

Crveno-beli u hali "Aleksandar Nikolić" igraju protiv šampiona Nemačke utakmicu u kojoj bi pobeda gotovo izvesno donela plasman u "Top 8".

 KK Crvena zvezda Bamberg 24.kolo Evroliga 2017. Izvor: MN PRESS

Trka se bliži kraju, cilj se jasno vidi!

Ligaška faza Evrolige ulazi u završnu fazu, ulog mečeva u borbi za plasman je sve veći, a konačna raspodela karata za Top 8 je sve bliža. Crvena zvezda mts iščekuje tu podelu sa jakim adutima u rukama.

Sa 13 pobeda u prethodne 23 utakmice, ekipa Dejana Radonjića kontroliše svoju situaciju uoči sedmica odluke, a u večerašnjem duelu protiv Bamberga (19 časova) mogla bi da napravi još jedan veliki korak ka podvigu - plasmanu u Top 8.

Crveno-beli ulaze u meč protiv gostiju iz Nemačke sa dovoljno oporavljenim Stefanom Jovićem i Markom Gudurićem, a bez Nemanje Dangubića i "bez imperativa pobede", što je Dejan Radonjić posebno naglasio na konferenciji.

"Daćemo sve od sebe i to se ne dovodi u pitanje, a ima puno razloga zbog kojih ne moramo da pobedimo", izjavio je on.

Dok Radonjić i njegovi igrači ne beže od veličine izazova, ali i "spuštaju loptu" kada ih pitaju za plasman, trener Bamberga Andrea Trinkijeri ne okoliša, već otvoreno poručuje da će Zvezda sigurno igrati u Top 8 fazi i da će tamo teško biti svakome ko se nameri na crveno-bele.

Ekipa harizmatičnog Italijana takođe bi aktivno učestvovala u borbi za plasman da nije doživela "gomilu" poraza od najviše tri poena razlike - od Fenerbahčea (66:67), Panatinaikosa (83:84), Darušafake (70:72), CSKA (88:90), Reala (89:91), kao i Zvezde (78:79). Ti neuspesi slomili su nemačkom prvaku ambiciju o prolasku, ali ga nisu ostavili bez takmičarskog motiva, što je Trinkijeri u sredu i poručio iz "Pionira".



Istorija:

Duel u Nemačkoj u prvom delu tekuće sezone bio je prvi evroligaški okršaj Zvezde i Bamberga. Osim tog dvomeča, ova dva tima u 21. veku sastajala su se i u sezoni 2008/09, u okviru Evrokupa. Crveno-beli slavili su u Beogradu 82:65, na čelu sa Lorensom Robertsom, Elmedinom Kikanovićem, Milanom Miloševićem i Andreom Ovensom, dok je i meč u Nemačkoj završen pobedom našeg predstavnika - 67:53. Dakle, aktuelni skor u međusobnom odnosu srpskog i nemačkog tima u takmičenjima pod okriljem ULEB-a je 3:0 za crveno-bele. Četvrta runda tog rivalstva zakazana je za večeras u 19 časova.

Poput srpskog tima, gosti će takođe biti oslabljeni, jer su doputovali u Beograd bez povređenog Janisa Strelnijeksa, svog trećeg najboljeg strelca iza Darijusa Milera i Nikole Melija. Letonac je bio sprečen da putuje zbog povrede ramena.

Zvezdin centar Milko Bjelica odigrao je važnu ulogu u prvoj utakmici ovih rivala i predvodio ekipu sa 18 postignutih poena.

"Taj meč ništa ne znači, jer se odigrao davno. Koliko se sećam bila su dva totalno različita poluvremena. Njihov teren važi za veoma tešku sredinu, nije bilo lako, ali ta utakmica je odigrana pre dosta vremena i nisu više iste okolnosti. Mi smo sad možda u boljoj formi, ali sve što je bilo ništa ne znači - najvažnije je ono što predstoji", rekao je Bjelica u najavi utakmice.

Na pitanje kako će izostanak konkretnog takmičarskog cilja uticati na Bamberg i motivaciju nemačkog tima, iskusni centar kaže da je sama Evroliga dovoljan motiv za sve učesnike.

"Svaki igrač je motivisan samim tim što nastupa, a pogotovo u ambijentu naše dvorane. Oni će sigurno pokušati da odigraju dobro, a naši navijači očekuju naravno dobru utakmicu i pobedu, ali mi ne bi trebalo da se opterećujemo bilo čime osim svojim zadacima. Cilj je da odigramo svoju igru", dodao je Bjelica.

Šta mislite, ko će pobediti?

Anketa

Ko će pobediti?

  • Crvena zvezda mts

    100% (3)

  • Bamberg

    0% (0)

Ko će pobediti?

Rezultati

Parovi 24. kola Evrolige:

četvrtak

Žalgiris - Fenerbahče 18.00
Galatasaraj - Real 18.45
Zvezda - Bamberg 19.00
Makabi - Olimpijakos 20.05
Baskonija - Armani 21.00

petak

Uniks - Efes 17.00
Darušafaka - Panatinaikos 18.15
Barselona - CSKA 21.00

Tabela: Real 18-5, CSKA 17-6, Olimpijakos 16-7, Fenerbahče 15-8, Panatinaikos 14-9, Zvezda 13-10, Efes 12-11, Baskonija 12-11, Darušafaka 11-12, Žalgiris 10-13, Barselona 9-14, Bamberg 8-15, Makabi 8-15, UNIKS 7-16, Galatasaraj 7-16, Armani 7-16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC