• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: I dalje mogu da nas prestignu

Autor mondo.rs

Trener Crvene zvezde konstatovao je da su se kalkulacije o 14 pobeda za plasman u Top 8 Evrolige pokazale netačnim.

 Dejan Radonjić izjave Top 8 Evroliga 2016-17 Izvor: MN PRESS

Dejan Radonjić izjavio je da mu je pobeda u 24. kolu Evrolige nad Bambergom (74:60) pričinila do sada najveće zadovoljstvo, jer je ostvarena bez pomoći startnog plejmejkera Stefana Jovića, koji je bio planiran da nastupi.

"Jović je pred sam meč prijavio da ne može, a spremali smo se kao da će moći da nam pomogne. Onda smo u poslednji čas morali da vršimo prekompoziciju. I zato sam ovom pobedom najzadovoljniji (od početka Evrolige)", rekao je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Njegov tim u 25. minutu je imao 25 poena prednosti (56:31), a tri i po minuta pre kraja bilo je samo 63:57.

"Posle 25 minuta sjajne igre, nastupio je period u kome u oba pravca nismo bili u stanju da nastavimo kao do tada. Bamberg je to iskoristio da smanji razliku, ali smo onda uspeli da svedemo utakmicu na elemente koji su nam omogućili da zabeležimo 14. pobedu u ovom takmičenju".

Radonjić je posle skidanja "skalpa" Realu, CSKA, Fenerbahčeu odbijao da konkretnije priča o borbi za Top 8.

Sada, kada Zvezda ima skor 14-10 i šest kola pre kraja zauzima šesto mesto na tabeli, rekao je da je "prirodno" pričati o toj želji.

"Znamo šta smo do sada napravili, a trudićemo se da u poslednjih šest kola uradimo što više. Bio bih jako zadovoljan ako bismo uspeli da uđemo u četvrtfinale. Po do sada prikazanim igrama, podrazumeva se da ćemo to ostvariti, ali kada se stvari pogledaju racionalno, vidi se da su timovi koji su naši konkurenti pred početak sezone imali Top 8 kao jasnu ambiciju, a možda i više od toga", u dahu je govorio Radonjić.

"Niko ne može da me uveri da Darušafaka ne može da ostvari dovoljno pobeda da na kraju takmičenja bude ispred nas. Ili Efes, ili Baskonija. Na početku se pričalo da će 14 pobeda biti dovoljno za Top 8, sada je sasvim realno da ni 16 ne bude dovoljno".

"Daćemo sve od sebe, ali i drugi gledaju to da urade. Njihov kvalitet i ulaganja su takvi da mogu do cilja, a da li će uspeti - to ćemo da vidimo".

Zvezdin strateg dodao je da ga ne bi iznenadilo ni stvaranje "kruga" sa nekoliko ekipa koje će imati skor 16-14.

"Mi po igrama koje smo pružili, treba da se nadamo prolazu. Ali, vidite da smo prinuđeni da u zahtevnom sistemu takmičenja uvek tražimo nova rešenja".

Prvak Srbije i regiona u naredna dva kola gostuje Realu i Armaniju, zatim dočekuje Olimpijakos, putuje u Barselonu, dočekuje Uniks i na kraju igra protiv Darušafake u Istanbulu.

Podsetimo da će se mečevi odluke u Evroligi igrati paralelno sa polufinalnom plej-of serijom ABA lige, za koju je Radonjić mnogo puta rekao da je najvažnije takmičenje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC