• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mitrović: Tek ćemo shvatiti koliko je ovo važno

Autor mondo.rs

Kapiten Zvezde naglasio da će dok sezona bude odmicala i značaj trijumfa nad Bambergom dobijati "težinu". "Kad izgubite kontrolu - branite koš životom".

 Luka Mitrović - Pobjeda Zvezde nad Bambergom izuzetno važna Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts blistala je u 25 minuta košarke, potom osam minuta bez rešenja gledala kako igrači Bamberga "tope" prednost, a zatim reagovala i sačuvala važan trijumf.

Vidno iscrpljen, trener crveno-belih Dejan Radonjić odgledao je poslednji minut sedeći na klupi. Njegovi igrači dovršavali su u tim trenucima zadatak i upisivali 14. evroligašku pobedu.

Posle meča, crveno-beli su naglašavali značaj urađenog posla.

"Mislim da će ljudi, kao i mi, tek shvatiti koliko je ovo bitna i važna pobeda", rekao je kapiten crveno-belih Luka Mitrović posle utakmice.

"U ovom trenutku to ne izgleda tako, pobedili smo Bamberg kod kuće, svi su to na neki način očekivali, ali u ovom sastavu savladati tim ovakav evroligaški tim je zaista uspeh. Bamberg je pokazao da zna da igra, imaju iskustvo, kvalitet i ovo je mnogo veća pobeda nego što izgleda", dodao je krilni centar.

Bez Stefana Jovića i Nemanje Dangubića, crveno-beli su uspešno stavili tačku na mini ciklus, započet na Kupu Radivoja Koraća.

Za njima su ostale dve utakmice u kojima su opravdali uloge favorita i u kojima su se dodatno približili konačnom cilju - povratku među najboljih osam.

"Primarni cilj posle Kupa bile su nam ove dve utakmice - Galatasaraj i Bamberg. Sav naš fokus bio je na tim utakmicama, svesni smo koliko su bili bitni, ali i opasni ti mečevi. Igrali smo protiv ekipa sa velikim kvalitetom i mnogo nam znače ova dva trijumfa. Ispunili smo zacrtani cilj za ovaj deo. U dobroj smo situaciji i možemo malo rasterećnije da nastavimo. Ipak, očekuje nas još šest utakmica, svaka će biti izuzetno teška, a samo pobede nad drže na putu ka cilju".

Na pitanje o Zvezdinom padu krajem treće i početkom četvrte četvrtine, Mitrović je rekao da je jedini način za izlazak iz te situacije bila čvršća odbrana.

"Izgubili smo kontrolu igre i ništa nam drugo ne preostaje u tim trenucima nego da odgovorimo agresivnošću, odbranom. U takvim situacijama branite koš životom i to je jedini put do pobede kada napad stane. Odbranili smo par izuzetno bitnih napada na sedam, osam razlike i iz toga postigli par laganih poena", opisao je Mitrović ključne momente.

Za kraj, on je još jednom pohvalio pristup ekipe meču.

"Evroliga je ove godine napravljena tako da nema mnogo duela u kojima vam unapred upisuju pobede. Sve su to mečevi u kojima se protivnik neće dobiti sam od sebe. Moramo da nastupamo čvrsto u svakoj utakmici".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC