• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad trener veruje, i ti veruješ!

Autor mondo.rs

"Prišao mi je na zagrevanju i rekao da će mi olakšati utakmicu što je više moguće. Ovaj meč će dodatno značiti i za naš odnos", rekao je prinudni, ali i uspešni plejmejker Crvene zvezde mts.

 Marko-Simonovic-Ognjen-Kuzmic-Crvena-zvezda-Bamberg-izjave-Evroliga-2016-17 Izvor: MN PRESS

Čela navijača Zvezde borala su se dok su na zagrevanju svog tima za meč protiv Bamberga videli da Stefan Jović neće moći da nastupi.

Plejmejker crveno-belih, "mozak" Zvezdine igre, seo je uoči utakmice kraj klupe - obučen u trenerku, iako je Dejan Radonjić dan pred meč rekao da je dovoljno spreman da zaigra.

Ta prognoza ipak nije bila tačna, pa je trener crveno-belih na dan utakmice morao da pređe na "Plan B", prema kojem je organizator igre postao Čarls Dženkins, uz pomoć Marka Gudurića, odnosno Nejta Voltersa, kao rezervne opcije.




Dženkins je posle utakmice otkrio da je osetio tenziju kada je od Radonjića čuo da će biti plejmejker.

"Osetio sam pritisak kada sam saznao koja će mi biti uloga. Ipak, na zagrevanju mi je trener prišao, ohrabrio me i rekao mi da će mi olakšati ovu utakmicu što je više moguće, tako što će pozivati akcije sa strane, da bih mogao da manje razmišljam o svemu i da bi mi bilo lakše. Pozivao je akcije koje mi odgovaraju i uspeli smo", rekao je Dženkins novinarima u svlačionici.

U odlučujućim trenucima, posle serije gostiju 17:0, Dženkins je preuzeo odgovornost i sa loptom u ruci poveo tim ka trijumfu. Bamberg je sa "minus 25" prišao na "minus osam", a onda je Amerikanac krenuo u prodor i košem prekinuo period praznog hoda domaćina, koji je trajao više od osam minuta.

"Zastali smo, sveli smo prečesto igru na 'jedan na jedan' i imali smo nekoliko loših šuteva... Trener je pozvao akciju za mene, dobro sam 'pročitao' situaciju, iskoristio blok i došao u situaciju da položim loptu u koš. Počeo sam da pričam, osetio sam se bolje, izvukao sam samopouzdanje iz tog trenutka", vrteo je film unazad Dženkins.



U osvrtu na timski i individualni uspeh, bek Zvezde kaže da će trijumf protiv Bamberga dodatno "produbiti" njegov odnos sa Radonjićem.

"Mislim da je taj moj odnos sa trenerom dodatno 'porastao' posle ove utakmice. Nisam znao kakva je situacija, da li će Jović igrati ili neće, nisam imao ideju da ću biti plejmejker, već mi je na zagrevanju rekao da mi veruje, da mogu da vodim tim i da će mi što više uprostiti meč. To ima veze sa godinama našeg odnosa i međusobnim poverenjem. Mesto plejmejkera nije moja prirodna pozicija, pa je većina ovih stvari njegova zasluga", dodao je Dženkins.

U osvrtu na utakmicu, najbolji igrač crveno-belih u pobedi nad Bambergom odao je priznanje i Nejtu Voltersu za pruženu pomoć.

"Bilo nam je važno da pobedimo. Oni su veoma dobar tim, a nama je bilo teško bez plejmejkera, ali mislim da smo Nejt i ja uradili dobar posao, da smo kontrolisali igru i da smo bili u stanju da budemo agresivni".

Crvena zvezda - Bamberg 74:60
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Raspored:

10. mart – Real Madrid

16. mart – Armani Milano

22. mart – Olimpijakos

24. mart – Barselona

31. mart – Uniks Kazanj

7. april – Darušafaka

*napomena: Zvezda dočekuje Olimpijakos i Uniks, ostalo su gostovanja.

Upitan za značaj uspeha u sklopu borbe za plasman u Top 8, Dženkins poput svojih saigrača odlaže konkretan razgovor o prolasku među najboljih osam u Evropi.

"I dalje ima dosta vremena pred nama. Moramo da brinemo o sebi i da razmišljamo samo o sledećoj utakmici", dodao je Dženkins.

A, sledeću evroligašku utakmicu Zvezda igra protiv Reala u Madridu...

"Igraju veoma dobro, dobar su tim, dobri su kod kuće, najbrži su tim u Evroligi i drugačiji su kod kuće, bez obzira na to kako smo igrali ovde u Beogradu. Moraćemo da se spremimo, da proučimo skauting i da se tako potpuno posvetimo toj utakmici", dodao je Dženkins.

Tabela: Real Madrid 18-6, CSKA 17-6, Olimpijakos 17-7, Fenerbahče 16-8, Panatinaikos 14-9, Crvena zvezda 14-10, Baskonija 13-11, Efes 12-11, Darušafaka 11-12, Žalgiris 10-14, Barselona 9-14, Bamberg 8-15, Galatasaraj 8-16, Makabi 8-16, Uniks 7-16, Milano 7-17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC