• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"16 ili 17 pobeda za Top 8? Korak po korak..."

Autor mondo.rs

Marko Simonović i Ognjen Kuzmić o borbi za Top 8 Evrolige i meču protiv Bamberga. "Takav smo tim da je teško bez svakoga", prokomentarisao je Simonović izostanak Stefana Jovića.

 Marko-Simonovic-Ognjen-Kuzmic-Crvena-zvezda-Bamberg-izjave-Evroliga-2016-17 Izvor: MN PRESS

I posle 14. evroligaške pobede, igrači Crvene zvezde mts ne mogu da tvrde da će se sredinom aprila naći u Top 8 fazi Evrolige.

Dvadesetak minuta nakon što su savladali Bamberg za skor 14-10, u svlačionici crveno-belih nisu hteli da se bave projekcijama plasmana.

"Ostvarili smo veoma bitan trijumf, a lično, mislim da nam je potrebno 16, ako ne čak i 17 pobeda. Ipak, videćemo, idemo kao i do sada - iz utakmice u utakmicu. Korak smo bliže, a ostaje da se vidi kako će se i šta dešavati", rekao je novinarima Marko Simonović, koji je u četvrtak stao nadomak "dabl-dabl" učinka, sa 13 poena i devet skokova.

U prvom osvrtu na meč protiv Bamberga, indeksno najkorisniji igrač Zvezde (21) pre svega je istakao odsustvo povređenih - Nemanje Dangubića i Stefana Jovića.

"Igrali smo bez dvojice koji nam mnogo znače, ali skupili smo se, znali smo da će biti još teže bez njih, jer moramo da pokrijemo i njihova odsustva, ali uspeli smo. Odigrali smo dobru utakmicu, pogotovo u prvom poluvremenu, u kojem smo primili 23 poena do minut i po pre pauze. To nam je dalo prostor za malo opušteniju igru u nastavku, što su oni i iskoristili. Promenili su petorku, 'prišli' nam i uspeli da se vrate, koliko-toliko".

U večerašnjoj utakmici, on je našao i sličnost sa prošlim evroligaškim kolom i okršajem protiv Galatasaraja, u kojem je Zvezda takođe stekla veliku prednost, koja u tom meču nije bila ugrožena.

"Slično je bilo kao protiv Galatasaraja. Oni su u drugom poluvremenu videli da ne mogu da se vrate, pa su ušli igrači koji manje igraju. Pogađali su šuteve i za razliku od Galatasaraja, oni su se vratili, ali smo uspeli da iskontrolišemo taj njihov nalet".

Da li raste euforija dok se bliži definitivni rasplet trke za Top 8?

"Igrali smo prošle godine (Top 8) i znamo kako je to, tako da nema euforije. Trudimo se da igramo protiv svih i sada je mnogo lakše, jer smo igrali protiv dve ekipe koje, da kažem, nisu imale šanse za plasman. Takvi timovi dođu rasterećeni, takvi uđu u meč... Evo, Galatasaraj je pobedio Real...".

Da li je odsustvo Jovića najteži hendikep za ovaj tim Zvezde?

"Teško je bez svakoga. Takva smo ekipa, u kojoj svako ima ulogu, zna se ko šta radi i kad jednog nema veliki je problem za nas. Ali, energijom, željom i sjajnom odbranom smo to 'pokrili'", dodao je Simonović.

Crvena zvezda - Bamberg 74:60
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Poput njega, Ognjen Kuzmić nije hteo da se bravi kalkulacijama.

Visoki centar presedeo je veći deo meča, pa u poslednjoj četvrtini izašao na teren, hvatao ispušteni ritam i branio vođstvo, kao i ceo tim.

"Mislim da na početku nisam odigrao baš sjajno i to je to. Na kraju je ispalo dobro, jer smo vratili koncentraciju i jer smo sve priveli kraju kako i treba. Došlo je možda do pada koncentracije, ali dobro je što se završilo kako se završilo, što smo uspeli da odbranimo vođstvo iz prvog poluvremena", rekao je Kuzmić.

U sledećem kolu Zvezda će gostovati Realu...

"Pre toga nas čeka meč protiv FMP-a... Što se tiče Reala, video sam da ga je Galatasaraj dobio, ali idemo da damo sve od sebe i odigramo najbolje što možemo. Imamo dobru poziciju, ali još to nije gotovo. Moramo da sačuvamo koncentraciju".

O četvrtfinalu - ni reči.

"Nismo dosad o tome pričali. Koncentrišemo se iz utakmice u utakmicu, biće vremena za razgovor o tome".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC