• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Učim u Zvezdi i ne plašim se nikoga"

Autor mondo.rs

I meču protiv Bamberga je potvrđeno - ekipa Dejana Radonjića dobija sve pouzdaniju opciju na "spoljnim" pozicijama - Ognjena Dobrića.

 Ognjen Dobić KK Crvena zvezda Izvor: MN PRESS


Bez treme i straha od greške, mladi bek Crvene zvezde mts Ognjen Dobrić odigrao je u pobedi nad Bambergom svoj najbolji evroligaški meč pred domaćom publikom.

U borbi sa iskusnijim rivalima, debitant u najboljem takmičenju proveo je na terenu 12 minuta, počev od prve četvrtine i za to vreme postigao dve trojke - jednu priznatu i jednu nepriznatu - uz zvuk sirene za kraj prvog dela meča.

Delić sekunde i malo duži kontakt sa loptom pri izbačaju, ostavio je Dobrića bez koša koji je hala "Aleksandar Nikolić" burno proslavila. Međutim, ni taj detalj nije mu skinuo osmeh u svlačionici.

"Mislio sam da sam stigao na vreme...", nasmejao se mladi Zvezdin univerzalac, koji je na drugoj strani terena pružio uobičajenu energiju u odbrani, "jurio" polaganja gostiju i učinku od tri poena dodao i po ukradenu loptu i asistenciju.

U komentaru utakmice, Dobrić je naglasio značaj pobede u sklopu borbe za Top 8.

"Ovo je izuzetno važan trijumf. Uspeli smo da skupimo redove u odsustvu Jovića i Dangubića, da odigramo skoncentrisano... Doživeli smo mali pad u drugom poluvremenu, ali smo uspeli da se izborimo i da ipak pobedimo. Normalno je da se dogodi pa u koncentraciji i igri. Ipak, mislim da je najvažnije da smo ostvarili plan i da smo uspešno priveli meč kraju".

Upitan za utiske o svojoj debitantskoj sezoni u Zvezdi, Dobrić kaže da stiče iskustvo i uči od saigrača.

"Ovo mi je prva evroligaška godina i trudim se da iskoristim svaku priliku. Pre svega sam fokusiran na odbranu i tu učim od iskusnijih saigrača, a napad izlazi iz dobre defanzive".

Još od dana kada je iz FMP-a prešao u Zvezdu, on ne odaje utisak igrača kome je trema problem i koji je "stegnut" pred nepoznatim.

"Takav sam. Nemam tremu i ne plašim se nikoga", samouvereno je dodao Dobrić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC