• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanova italijanska simfonija - može li bolje od ovoga?

Autor Pavle Knežević

Partizan je u Trentu odigrao najbolju partiju sezone i stvarno ima mnogo razloga za zadovoljstvo

 KK-Partizan-najbolja-utakmica-sezone-evrokup-kosarka-sportske-vesti Izvor: MN PRESS

Mnogo je razloga za zadovoljstvo u Partizanu posle fenomenalne partije u Trentu i pobede od 25 poena razlike. Toliko ih je da je teško odlučiti odakle da se krene u njihovom nabrajanju.

Ali, jedno je sigurno - Partizan je u fantastičnoj formi i igra svoju najbolju košarku od početka sezone.

Možda će vas zanimati

Osam uzastopnih pobeda, Top 16 faza Evrokupa početa sa dve ubedljive pobede i, što je verovatno najvažnije, sa svim igračima u mnogo boljoj formi nego što je to bilo prošlog meseca.

U redu, ne treba se zavaravati, Trento nije neka izuzetno kvalitetna ekipa, ali kada se pogleda način na koji je Partizan slavio u gostima i došao do 83:58, stvarno mu se mora odati priznanje.

"Bili smo defanzivno dobri, igrači su bili nesebični, svi su ostavili ego u svlačionici i izašli da igraju za tim. To su uradili zarad pobede. Ono što sam zatražio od igrača je da igraju sa stavom, zbog toga što u svakoj gostujućoj utakmici morate da pokažete svoj karakter i oni su me poslušali", rekao je Trinkjeri posle utakmice.

Sve to se i videlo u Trentu: najefikasniji igrači bili su Rade Zagorac i Markus Pejdž sa po 11 poena, dok su čak četvorica postigla po devet poena. A kako su raspoređeni poeni, tako je i minutaža. Najduže je na terenu proveo Kori Volden - 21 minut, dok je Zagorac igrao 20. Svi ostali manje od toga.

Uz ova dva podatka, dodajte i činjenicu da su svi sa klupe ulazili u igru i svi se upisali u strelce i dobićete rešenje jednačine od tri slova: TIM.

A Partizanov tim je u sredu odigrao svoju najbolju utakmicu sezone, prvu bez "praznih" minuta, sa punom koncentracijom na oba kraja terena. To je sve uradio posle dramatične pobede nad Cedevitom, kada je uspeo da iskoristi 0,8 sekundi za poslednji napad i emotivnom pobedom nad Virtusom u ujedinjenoj Areni.

Stvarno tim zaslužuje sve pohvale, kao i stručni štab, na čelu sa Andreom Trinkijerijem.

Pričao je Italijan na početku sezone tokom konstantnih putovanja da timu fale treninzi, da su upravo oni najveći izazov za ekipu i da igrači mogu samo da budu bolji posle njih. Ako je to neko shvatao kao rutinsku priču trenera, u sredu uveče se pokazalo da je mesec dana u Beogradu maltene preporodilo ekipu.

Odnosno, da ne preterujemo sa takvim kvalifikacijama, ali u Trentu se videlo da je svaki igrač bolji nego što je bio pre tih mesec dana, što je donelo i čvršću i bolju igru na oba kraja terena.

Trento Partizan najzanimljiviji trenuci
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

Crno-beli su u Italiji primili samo 58 poena, a maksimalna serija koju je Trento uspeo da napravi je 5:0.

Teško je izdvojiti bilo koga iz ovog tima, ali treba pomenuti Pejdža, koji ove sezone igra odlično i u odbrani i u napadu. Tačno se vidi koliko mu prija što ne mora da se bavi prevođenjem lopte i bilo kakvom organizacijom.

Zagorac je ponovo pokazao karakter i svojom novopronađenom agresijom povukao tim u početku. Janković je izuzetno borben i ni u jednom trenutku nije klonuo duhom, kao što je umeo ranije, ali to se može reći i za ceo tim.

Treba pomenuti i 19-godišnjeg Uroša Trifunovića, koji ranije nije ni ulazio u igru, ali je sinoć proveo 19 minuta na terenu i potpuno ih iskorisktio, ali pokazao i apsolutno odsustvo bilo kakve treme.

Debitovao je i Džejms Makadu i u prvom napadu se upisao u strelce i maltene je odmah pokazao da je deo ovog tima. Kao i svi ostali igrači, jer Partizan konačno, posle nekoliko godina deluje kao pravi tim i kao ekipa sa izuzetnom hemijom.

Za kraj, treba pomenuti da je ipak tek januar, da ništa nije osvojeno i da crno-bele za vikend čeka možda i teži izazov - gostovanje FMP-u, rivalu koji ove sezone igra odličnu košarku i koji nema poraz kod kuće. Osim toga, crno-beli u Železniku nisu slavili skoro tri godine, odnosno u poslednjih pet utakmica.

Ako pobede i u subotu...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC