• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan se gostio u Železniku: FMP razbijen 30 razlike!

Autor mondo.rs

Crno-bijeli upisali devetu uzastopnu pobjedu u svim takmičenjima, ali i prvu u Železniku poslije dvije i po godine - 57:87.

 FMP-Partizan-ABA-liga-2020 Izvor: MN PRESS

Partizan je u Železniku bio bez pobjede na prethodnih pet mečeva, ali i tom nizu je došao kraj. Zahuktala ekipa Andree Trinkijerija je lako savladala FMP i upisala deveti uzastopni trijumf u svim takmičenjima!

FMP - PARTIZAN 57:87 (6:18, 15:18, 20:23, 16:28)

Meč u Železniku je od starta išao u korist gostiju, koji su snažno otvorili meč i uz pomoć agresivne odbrane brzo stvorili veliku prednost.

Poslije devet minuta na semaforu je 16:4 i to je postavilo osnove za siguran trijumf Partizana. Samo u jednom kratkom periodu u drugoj četvrtini FMP je uspio da se rezultatski vrati u meč, kada su napravili seriju 13:0.

Ipak, ni to nije dugo trajalo jer je i Partizan uzvratio istom mjerom i već do kraja poluvremena stigao do +15, a u nastavku je i ta prednost nastavila da raste sve dok nije bila duplirana.

Crno-bijeli su najveću razliku napravili u skok igri, gdje su dominirali od prvog minuta. Svaki promašaj domaćih su kažnjavali na drugoj strani, a Trinkijeri je ponovo mogao da lijepo rasporedi minutažu među svojim igračima.

Do kraja susreta je i odlična serija odavala utisak da Partizanovi igrači ne mogu ništa da promaše, pa su stigli i do rekordnih 30 poena prednosti kojim je i završen meč.

Kori Volden je upisao "dabl-dabl" učinak sa 13 poena i 10 skokova, dok je Džejms Makadu imao lijepo predstavljanje ABA ligi sa osam poena i nekoliko atraktivnih poteza. Osim Voldena, u timu Partizana dvocifreni još su bili i Birčević, Janković i Pejdž.

Kod domaćih jedino je Stefan Đorđević sa 14 poena "prebacio" do dvocifrenog broja.

Poslije ubjedljive pobjede u Italiji nad Trentom, crno-bijeli su nastavili u podjednako snažnom ritmu. Stigli su do 13. pobjede u ABA ligi i bez obzira na rezultat meča Budućnost - Mega, i u narednoj sedmici će biti na prvom mjestu na tabeli.

FMP-u je ovo prvi poraz u svojoj dvorani, pošto su u ABA ligi pred svojim navijačima do sada imali svih sedam pobjeda.

FMP: Đorđević 14 poena, Pot 9, Uskoković 8, Ulubaj 8, Radovanović 6, Jeremić 6, Pecarski 3, Lazarević 2, Radanov 1, Đoković bez poena.

PARTIZAN: Birčević 14 poena, Janković 13, Volden 13 (10 sk), Pejdž 11, Jaramaz 8, Makadu 8, Mozli 6, Veličković 5, Trifunović 2, Zagorac bez poena (5 sk, 3 as).

ABA LIGA, 16. KOLO:

subota:

Cedevita - Olimpija 90:91
FMP - Partizan 57:87
Budućnost - Mega 21.00

nedelja

Zadar - Igokea 17.00
Primorska - Krka 19.00

ponedeljak

Crvena zvezda - Cibona 18.00

TABELA: Partizan 13-3, Budućnost 11-4, Cedevita Olimpija 10-6, Mornar 9-7, FMP 9-7, Crvena zvezda 9-6, Primorska 8-7, Krka 6-9, Igokea 5-10, Cibona 5-10, Zadar 4-11, Mega Bemaks 3-12

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC