• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grčka tragedija: Adetokunbo faulom u poslednjoj desetinki ispravio suludu odluku sudije Dejvisa!

Autor Nikola Janković

Batleru je ostalo samo da reši utakmicu koja je već bila završena. I rešio je.

 NBA-rezultati-i-prenosi-na-Arenasport-Milvoki-Majami-0-2-VIDEO-Hjuston-Oklahoma-livestream Izvor: Twitter screenshot

Džimi Batler bio je nezaustavljiv pre dve večeri, kada je postigao 40 poena za rekord karijere u plej-ofu i prvu pobedu ekipe u seriji.

Ove noći uspelo mu je još "luđe".

Možda će vas zanimati

Prvo je upisao drugu pobedu u polufinalu Istoka, pa ubacio poslednji na meču i postavio konačnih: (1) Milvoki - (5) Majami 114:116.

Kako?

Tako što je Janis Adetokunbo toliko kasno napravio najgluplji faul u karijeri, da njegovim Baksima nije ostavio ni desetinku nade da je moguće ispraviti ovu štetu nad štetama.

Izvor: Thearon W. Henderson/Guliver/Getty Images

Adetokunbo je bio prvi strelac utakmice sa 29 poena, uz 14 skokova i tri asistencije. Baksi su s njim na parketu ostvarili 11 poena zaostatka, a potom i izgubili utakmicu. Midlton je ubacio 23, uz loš procenat šuta iz igre (6/15), ali i pozitivan plus/minus indeks od 18 poena. S druge strane, Majami je prvi put od osnivanja imao sedmoricu "dvocifrenih" u plej-of meču: Goran Dragić 23, Tajler Hiro 17, Džej Krauder 16 (uz sjajnu odbranu na Adetokunbu), Bem Adebajo 15, uz devet skokova, Keli Olinik 11 (uz jednu "klač" trojku na kraju), koliko je imao i Batler do poslednje sirene. Posle je dodao još dva.

Mark Dejvis, isti sudija koji je malo pre toga dosudio svoj najgluplji faul u karijeri, prepoznao je kontakt zvanično najboljeg defanzivnog igrača NBA lige i Spolstrinog izbora za poslednji napad na utakmici, koji teško da bi ubacio onakav "step bek" šut iz ugla i bez Janisove ruke na boku.

Ali, kada je već bila tu, samouvereni Dejvis je "svirnuo" prekršaj kada je vreme već isteklo, pa je Batler zapravo trebalo da reši pitanje pobednika nakon što je utakmica, tehnički, bila završena.

Džimi nije dozvolio da odlučuje drugi pokušaj, pogodio je "iz prve", odmerio pogledom klupu Milvokija, pa dodao još jedan, za 13. poen na meču i šestu uzastopnu pobedu u "Diznilendu".

 Ni sam Volt Dizni, da je živ, ne bi umeo da nacrta gde je tačno postojao prekršaj Gorana Dragića na suprotnoj strani terena, kada se na 7,7 sekundi do kraja i 111:114 na semaforu, Kris Midlton podigao na očajnički pokušaj za izjednačenje. Bez obzira na to što je promašio i petu trojku na utakmici, najbolji šuter ekipe uspeo je da izjednači rezultat zahvaljujući arbitru Dejvisu, lično.

On je "mrtav hladan" dosudio prekršaj "Dragona", iako je preiskusni Slovenac zauzeo poziciju, podigao ruke iznad glave i ostao miran još dok se prva napadačka opcija Baksa nameštala za skok šut. Midlton jeste potom doskočio "tik" pored Dragićevih nogu, ali lider ovog impresivnog Majamija nije imao ništa s tim, niti je napravio pokret koji je tome doprineo.

Pošto je Midlton večeras u istom procentu pogađao penale i promašivao trojke (100%), zbunjeni Erik Spolstra morao je da "crta" akciju za pobedu pri rezultatu 114:114 i odlučio se za igrača koji je bio "zreo" za ulogu tragičara večeri.

Batlerova izgubljena lopta pomogla je ekipi trenera Majka Badenholzera da od izgubljene utakmice napravi dramatičnu.

Kada je dobio poverenje trenera i loptu od Dragića, "Džimi Bakets" je lagano rešio Veslija Metjuza, ali iz zahtevnog šuta van balansa ne bi pogodio više od produžetka, da se u poslednjoj desetinki meča nije pojavio Adetokunbo, rešen da obesmisli nagradu za najboljeg defanzivca lige koja mu je uručena pred početak ove serije.

Ona se polako pretvara u grčku tragediju za Grka, koji se ispromašivao u završnici prvog meča i podelio četiri lopte, usput, a ove večeri uspelo mu je još "luđe".

Stigao je da napravi faul desetinku pre zvuka sirene.

Dok su Baksi nestajali u tunelu jedan za drugim, u susednoj sali ekipe Oklahome i Hjustona uveliko su se zagrevale za još jednu sedmu utakmicu prve runde Zapada.

Sinoć, u prethodnoj, čas košarke držao je Nikola Jokić, a odlučio jedan šut. Koji je "izašao".

Evo i "hajlajtsa" sa drugog meča Baks - Hit.

Najbolji potezi.
Izvor: YouTube

Rezultati druge runde:

Zapad

(1) LA Lejkers - (4) Hjuston 0:0 (subota, 3.00)
(2) LA Klipers - (3) Denver 0:0 (petak, 3.00)

Istok

(1) Milvoki - (5) Majami 0:2 (subota, 0.30)
(2) Toronto - (3) Boston 0:2 (petak, 0.30)

Rezultati prve runde:

Zapad

(1) LA Lejkers - (8) Portland 4:1

(4) Hjuston - (5) Oklahoma 4:3

(3) Denver - (6) Juta 4:3

(2) LA Klipers - (7) Dalas 4:2

Istok

(1) Milvoki - (8) Orlando 4:1
(4) Indijana - (5) Majamu 0:4

(3) Boston - (6) Filadelfija 4:0
(2) Toronto - (7) Bruklin 4:0

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC