• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POJEDINAČNI SPORTOVI 2010: Srpski plivači posustali

Šampioni svijeta iz 2009. godine, Milorad Čavić i Nađa Higl, nisu uspjeli da ponove vanserijske rezultate. Godina strijelaca...

 POJEDINAČNI SPORTOVI 2010: Srpski plivači posustali Izvor: MONDO

Najbolje rezultate u pojedinačnim sportovima imali su srpski strijelci, koji su na Svjetskom prvenstvu u Minhenu osvojili sedam medalja - jednu zlatnu, četiri srerbrne i dvije bronzane.

Najsjajnije odličje u disciplini vazdušni pištolj osvojila je sportistkinja godine u izboru nacionalne "olimpijske kuće" Zorana Arunović.

Sa srebrnim medaljama iz Minhena su došli muška reprezentacija i Andrija Zlatić u disciplini vazdušni pištolj, a ženska selekcija i Arunović u disciplini malokalibarski pištolj.

"Bronza" je pripala muškom državnom timu i Nemanji Mirosalvljevu u trostavu.

Mirosavljev, Zlatić, Arunović i Damir Mikec su ujedno prvi srpski sportisti koji su obezbijedili vize za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Odlične rezultate zabilježili su i karatisti na šampionati svijeta, koji je održan u Beogradskoj areni.

Reprezentacija Srbije osvojila je tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Slobodan Bitević je postao prvak svijeta u kategoriji do 84 kilograma, Dejan Umičević je bio najbolji u kategoriji preko 84 kilograma, a na pobjedničkom postolju našao se i muški tim u borbama.

Bronzano odličje pripalo je Milošu Jovanoviću u kategoriji do 75 kilograma.

Atletičari se nisu proslavili na prvenstvu Evrope u Barseloni. Najbolji plasman ostvarila je Dragana Tomašević, koja je u bacanju diska osvojila šesto mjesto.

Ivana Španović u skoku u dalj, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Goran Nava u trci na 1.500 metara i Tatjana Jelača u bacanju koplja učestvovali su u finalu, a Igor Šarčević i Mihail Dudaš pobrali su simpatije nastupom u desetoboju.

Plivači nisu imali snage da ponove sjajne rezultate iz 2009. godine.

Milorad Čavić je zbog povrede i operacije propustio šampionat Evrope u Budimpešti, a od 15 predstavnika Srbije jedini zapaženiji rezultat ostvario je Ivan Lenđer, koji je bio osmi na 50 metara delfin.

Čitava 2010. godina protekla je u znaku obilježavanja velikog jubileja - 100 godina od osnivanja Srpskog olimpijskog kluba.

Krovna organizacija srpskog sistema sporta često je zahavljujući spletu političkih okolnosti mijenjala imena, ali je i nakon vijeka postojanja njen zadatak ostao isti - širenje olimpijskog duha na našim prostorima.

Centralna svečanost upriličena je u novembru. Povodom 39. Skupštine Evropskih olimpijskih komiteta gosti Beograda bila su mnoga poznata imena svjetskog sporta, kao i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC