• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cilj je zlato u Tokiju! Zanimaju me samo prvo mesto i rekordi! Ivana se nasmejana javila iz Dubaija, zna se kad se vraća

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Povreda nije bila strašna, ali se desila u pogrešno vreme"

 ivana-spanovic-povreda-takmicenje Izvor: Red Bull/live/printscreen

Najuspešnija srpska atletičarka uspešno je prebrodila povredu i sada je u potpunosti usmerena na Olimpijske igre.

Možda će vas zanimati

Ivana Španović održala je konferenciju za medije iz Dubaija gde se nalazi na pripremama za predstojeća takmičenja. Nasmejana i vedra poručila je da je spremna za velike izazove, a pogotovo za Tokio koji je primarni cilj.

"Veoma sad zadovoljna svim što smo do sada uradili na pripremama i prilično sam nestrpljiva da konačno krenem sa sezonom", počela je naša šampionka, pa je zatim obelodanila raspored.

"Takmičnje sa kojeg bi trebalo da krenem je 22. maja u Grčkoj, što me prilično da raduje jer bi trebalo da to bude takmičenje priprema za prvi miting Dijamantske lige u Rimu 4. juna. Imaću tri do pet mitinga do Olimpijskih igrara. Po starom dobrom običaju podižemo formu kako smo to radili svih ovih godina" rekla je Ivana.

Iako su joj apetiti veliki za svako takmičenje, zlato na Olimpijskim igrama je nešto čemu je najviše posvećena.

"Svi se spremamo samo za Tokio. NIsmo mnogo odstupili od priprema za Olimpijske igre, sve što radimo služi tom cilju da ja na tom takmičenju budem na mom nivou da skočim 7,10-7,15, jer sve ispod toga nije dovoljno za zlato", ambiciozna je kao i uvek najbolja srpska atletičarka.

Sa prethodnih igara iz Rija 2016. godine Španovićeva je Srbiji donela bronzu, sada je iskreno objasnila da na takmičenja nikada i ne ide bez želje da ostvari uspeh. Takođe je govorila koliko je realno da bi mogla da se povuče nakon Svetskog prvenstva naredne godine.

"Ja sam neko ko oduvek ima realne ambicije, za to što se spremam su uvek bila potrvda rezultati. Nisam neko ko se takmiči da bi se takmičio, uz dužno poštovanje prema koleginicama bitno je uvek znati za šta se spremate i gde vam je mesto", objasnila je Ivana.

"Retko kada bih otišla na takmičlenje kada nisam spremna. Ja nemam šta da lažem ni sebe  ni druge, uvek se videlo koje su mi ambicije i apetiti. Prevazišla sam podijum kao mesto gde želim da se pojavim  zanimaju me samo prvo mesto i rekordi ta borba me kali kao sportistu u mentalnom i atletskom smislu", sa osmehom je objasnila uspešna Srpkinja,

"Dok sam sposobna da skačem na nivou koji podrazumeva da sam među najboljima i da mogu da odem na takmičenje najavljujući pohod na zlato ja ću to da radim. Dokle god sam zdrava i sposobna da se takmičim na tom nivou ja ću biti tu. Tokio je vrhunac 20- godišnjeg rada, znanja, iskustva, mog i Goranovog kao trenera .Beograd je tema sama za sebe jer se tako veliko takmičenje održava u mestu gde sam skočila 7,24 tako da cilj je da se što više približim tom rekordu", rekla je srpska zlatna devojka.

Žal za Evropskim prvenstvom ostaje, jer je Ivana  trebalo da pokuša uđe u istoriju kao jedina atletičarka sa četiri medalje sa tog takmičenja, ali je važno da je povreda sanirana i da nije bila strašna kako je delovala u prvi mah. 

"Apsloutno mi je žao što nisam došla do četvrte medalje na prvenstvu, Tokio je glavni cilj, ali sam htela da budem jedina u istoriji koja je uspela da veže četiri zlata na Evropskom prvenstvu", poručila je Ivana.

"Stanje sa povredom je super, oporavila sam se pre dve nedelje bila je mala šteta, ali pogrešan tajming da se to desilo par dana ranije stigla bi da se oporavim za Evropsko prvenstvo, ali pošto nisam odradili smo terapije i prepremu kako bi mogla da se vratim na stazu. Za sada je sve odlično", zaključila je Ivana Španović.

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC