• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Svjetski kup "Banjaluka - Vrbas 2021" u kajaku i kanuu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Banjaluka će tokom naredna tri dana, od 2. do 4. jula biti domaćin Svjetskog kupa "Banjaluka - Vrbas 2021" u kajaku i kanuu.

 kajak i kanu: počinje svjetski kup na rijeci vrbas 2021 Izvor: Gradska uprava Banjaluka, promo

Direktor predstojećeg takmičenja Nikola Stanković izjavio je da je ponosan što će Banjaluka uprkos pandemiji ugostiti preko 200 takmičara iz cijelog svijeta, što je zaista iznenađujući broj.

Možda će vas zanimati

"Sutra od 11 časova kreće prva sprint trka na stazi kod 'Starog mlina', što je prvi put da se organizacija ovako značajne trke spušta u grad, dok je završnog dana u nedjelju planiran spust (klasik) na lokalitetu od Slapa do tvrđave Kastel", rekao je Stanković i dodao da je ovo ujedno i prvo takmičenje koje se organizuje u svijetu od početka pandemije.

Gradonačelnik Draško Stanivuković istakao je da je Banjaluka podržala ovaj projekat, jer je riječ o odličnoj ideji, koja promoviše naš grad u svijetu i predstavlja ga u najboljem svjetlu.

"Rijeka Vrbas je ono što nas okuplja, nedavno smo imali Svjetski kup u raftingu, prije nekoliko dana počela je i sezona dajaka - jednog od simbola našeg grada, a Grad će nastojati da poboljšava uslove za riječne sportove – te će u narednom periodu biti raspisana javna nabavka za izgradnju prvog dajak pristaništa", rekao je Stanivuković.

Portparol kompanije m: tel, sponzora ovog takmičenja Milica Kondić kazala je da ova kompanija već osam godina ponosno stoji uz Kajak-kanu klub "Vrbas", te da podržava sportske aktivnosti i sportiste koji svojim trudom i radom pokazuju pravi kvalitet.

"Vjerujem da će, kao i do sada, organizacija biti na svjetskom nivou, jer su ljudi iz ovog kluba sa svojim timom dokazali da Banjaluka može biti centar sporta i turizma - mjesto u kojem se mogu organizovati vrhunske stvari", rekla je ona.

Izvor: Anadolija/Miomir Jakovljevć

IZMJENE REŽIMA SAOBRAĆAJA

U cilju nesmetanog održavanja ove, za naš grad značajne, sportske manifestacije 2. i 3. jula na lokalitetu kanjona "Tijesno", te na prostoru od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka, do skretanja u ulicu Pere Slijepčevića planirana su sljedeće izmjene režima saobraćaja:

Dana 2. jula 2021. godine u periodu od 7.00 do 20.00 časova, na dionici magistralnog puta puta MI 101 (Karanovac – Crna Rijeka), na lokalitetu kanjona „Tijesno“ biće obustavljen saobraćaj, izuzev za vozila hitnih službi i autobusa. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Dana 3. jula 2021. godine u periodu od 7.00 do 20. 00 časova, od ukrštanja ulica Vojvode Pere Krece i Od Zmijanja Rajka (autobuska stanica kod Tvornice obuće „Bema“ , do skretanja u ulicu Pere Slijepčevića (Ambulanta u Srpskim Toplicama saobraćaj će se odvijati naizmjenično jednom saobraćajnom trakom.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC