• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenis ovo ne pamti! Najljepše bajke u finalu US Opena: Tinejdžerke "zapalile" Njujork, a do sada za njih niko nije znao!

Autor Nebojša Marković

Nevjerovatne Ema Radukanu i Lejla Fernandez su uspjele da urade neke nevjerovatne stvari na posljednjem grend slemu u sezoni.

 Iznenadjenja-u-finalu-US-opena-Ema-Radukanu-i-Lejla-Fernandez Izvor: Profimedia

Ženski tenis ovo ne pamti. Zapravo, moderna era tenisa od postanka Open ere 1968. godine ovo nikada nije vidjela - u jednom grend slem finalu po prvi put će se naći dvije igračice koje nisu bile među nosiocima. Da sve bude nevjerovatnije - jedna od njih je stigla iz kvalifikacija da nije izgubila nijedan jedini set, a obje su tinejdžerke!

U finalu ženskog singla US opena čeka nas spektakl između Lejle Fernandez i Eme Radukanu!

Ove dvije fenomenalne djevojke bile su hit turnira još prije nekoliko dana, a sada su uspjele da obje stignu do završnog meča.

U subotu će se za grend slem trofej boriti 19-godišnja Kanađanka Fernandez koja je prije turnira bila 73. na WTA listi i Britanka Radukanu, 18-godišnjakinja koja je zauzimala 150. mjesto na svijetu prije turnira.

Prvi dio spektakla zakazala je Fernandezova. Djevojka koja je proslavila rođendan prije nekoliko dana, savladala je Arinu Sabalenku 7:6, 4:6, 6:4 u vrlo neizvjesnom meču i tako izbacila i četvrtu nositeljku u nizu, a treću među prvih pet - prethodno je "rušila" i Naomi Osaku i Elinu Svitolinu, uz grend slem šampionku Anđelik Kerber.

Sa druge strane, Ema Radukanu je bila surova kao i u prethodnih osam mečeva, računajući kvalifikacije - razbila je Mariju Sakari 6:1, 6:4 i tako prokrčila put do finala, a da nije izgubila nijedan set.

Štaviše, Radukanu je toliko ubjedljiva bila u svim mečevima da je samo u jednom setu u kvalifikacijama izgubila pet gemova, u svakom ostalom je to bilo između nijednog i četiri!

Finale ženskog singla na programu je u noći između subote i nedjelje.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC