• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl! Hamilton sa desetog mjesta do pobjede: Šampion se primakao vrhu, čeka nas drama u finišu sezone!

Autor Dragan Šutvić

Sjajna trka Britanca i ogroman uspjeh u Brazilu.

 formula 1 velika nagrada brazila pobjednik luis hamilton  Izvor: Profimedia

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je večeras u trci Formule 1 za Veliku nagradu Brazila i tako je smanjio razliku u generalnom plasmanu, u odnosu na vodećeg Maksa Verstapena iz Red Bula.

Hamilton je trku počeo sa 10. mjesta poslije kazne, koju je dobio zbog nove promjene pogonske jedinice, a do prvog mjesta je došao u 59. krugu, kada je uspio da obiđe do tada vodećeg Verstapena. Treće mjesto pripalo je njegovom timskom kolegi Valetriju Botasu, dok je drugi vozač Red Bula Serhio Peres završio na četvrtom mjestu. Peres je dobio i dodatni bod za najbrži krug u trci.

Možda će vas zanimati

Petu i šestu poziciju zauzeli su vozači Ferarija Šarl Lekler i Karlos Sainc, Pjer Gasli iz Alfa Taurija je završio na sedmom mjestu, dok su vozači Alpina Esteban Okon i Fernando Alonso trku završili na osmoj i devetoj poziciji, a jedan bod je upisao vozač Meklarena Lando Noris.

U generalnom plasmanu tri trke prije kraja vodeći je Verstapen sa 332,5 bodova, a Hamilton poslije 101. pobede u karijeri ima 318,5 bodova.

Sa prve pozicije krenuo je Botas, ali je već poslije prve krivine vođstvo preuzeo Verstapen, da bi Botasa ubrzo prestigao i drugi vozač Red Bula Peres.

Na samom startu viđen je i kontakt trećeplasiranog i petoplasiranog u tom trenutku Sainca (Ferari) i Norisa (Meklaren), a prilikom tog incidenta britnaskom vozaču je oštećen zadnji lijevi pneumatik.

Aktuelni šampion Hamilton je startovao sa 10. mjesta, a već u petom krugu uspio je da dođe do treće pozicije.

Nakon kontakta između Jukija Cunode iz Alfa Taurija i Lensa Strola iz Aston Martina, na stazi su ostali dijelovi, pa je u šestom krugu izašlo vozilo bezbjednosti. Cunoda je zbog tog incidenta kažnjen sa dodatnih 10 sekundi.

U 18. krugu Hamilton je izveo napad i obišao Peresa, koji je odmah zatim uzvratio, da bi Britanac krug kasnije na pravcu konačno prestigao Peresa.

Prvi je od vodećih u boks otišao Hamilton u 27. krugu, a krug kasnije na zamjenu guma otišao je Verstapen, koji je poslije izlaska na stazu zadržao prednost u odnosu na Britanca.

U boks je zatim otišao Peres, da bi u 31. krugu to učinio i Botas, koji je iskoristio virtuelno vozilo bezbjednosti (zbog dijelova Strolovog bolida na stazi), i izašao kao treći ispred Meksikanca.

Na tvrde gume je u 41. krugu prešao Verstapen, dok je Hamilton na drugu zamjenu otišao tri kruga kasnije. Sedam krugova poslije Hamilton je izveo prvi napad na Holanđanina, vozač Red Bula se agresivno branio, prilikom čega su obojica na trenutak izašli van staze.

Poslije odustajanja Strola, u 51. krugu je trku završio vozač Meklarena Danijel Rikardo.

Hamilton je u 59. krugu uspio da izvede novi napad i dođe do prve pozicije, koju je sačuvao do kraja trke. Dva kruga prije kraja na meke gume prešao je Peres, koji je zatim postavio najbrži krug na trci.

Naredna trka vozi se za Veliku nagradu Katara, 21. novembra.

(Beta/Mondo)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC