• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpuni haos - trka Formule 1 za pamćenje! Teški sudari i pobjeda Hamiltona - šampiona odlučuje posljednji krug!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna trka u Arabiji - sve je počelo sudarom sina Mihaea Šumahera, a završeno je pobjedom Britanca koja tek najavljuje dramu u Abu Dabiju!

 luis hamilton pobijedio na velikoj nagradi saudijske arabije formula 1 Izvor: Profimedia

Šampionska borba Luisa Hamiltona iz Mercedesa i Maksa Ferstapena iz Red Bula staće u posljednju trku sezone - u Abu Dabiju sljedećeg vikenda!

To je epilog spektakularne noći u Saudijskoj Arabiji, gdje je Luis Hamilton ostvario još jednu pobjedu, treću u nizu i izjednačio se na listi vozača sa Ferstapenom pred posljednji Gran pri. Obojica poslije 21 trke imaju 369,5 poena!

Možda će vas zanimati

A takvom kraju prethodila je zaista filmska trka, u kojoj su se Britanac i Holanđanin smjenjivali u vođstvu, nakon što je trka dva puta restartovana poslije teškog udesa Mika Šumahera iz Hasa u ranoj fazi. Srećom, sin legende prošao je bez teških posljedica, ali su vozači nakon toga dva puta morali nazad na početak.

Dok je trka u Džedi odmicala, Ferstapen je oštrom vožnjom zaradio i kaznu od pet sekundi, ali je uprkos njegovim "ludim" naletima i potezima, Britanac izdržao i pobijedio. Djelovalo je na momente da bi Holanđanin rado rizikovao i udes u kojem bi izbacio Hamiltona iz trke, a i iz borbe za titulu. Međutim, nakon drame u Arabiji oni su ipak izjednačeni na vrhu, pa će cijeli svijet pratiti njihovu borbu za nedjelju dana.

Prilikom jednog restarta, dogodio se i sudar više bolida, a Ferstapen je u nastalom haosu pretekao Hamiltona vožnjom van staze. Koristila su se sva sredstva, a Maks je skrivio sudar sa Hamiltonom tako što je naglo koristio kočnicu.

"Nisam shvatio zašto je iznenada tako jako udario po kočnici. U tom trenutku sam naletio za njega", rekao je Hamilton o sudaru, svakako jednoj od bizarnijih situacija na stazi.

Sa druge strane, Ferstapen je bio šokiran zbog kazne.

"Ono što se danas dogodilo bilo je nevjerovatno. Ovaj sport se više sveo na kazne, nego na trke. Što se mene tiče, ovo nije Formula 1", izjavio je on.

Sve će prštati sljedeće nedjelje!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ima podvala, takmiče se mladi ljudi, timovi, sponzori... Ali direktor trke bi mogao dobiti 3 god zabrane gledanja čovječe ne ljuti se na tv. Molim djecu koja igraju ovu igricu da se ne uvrijede

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC