• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OK BiH: Nedžad Husić najbolji sportista u 2021. godini

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

U organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održan "Izbor sportiste godine".

 nedžad husić najbolji sportista u 2021. godini olimpijski komitet Izvor: FENA

Taekvondoista Nedžad Husić proglašen je najboljim sportistom u 2021. godini na Manifestaciji "Izbor sportiste godine", koju je sinoć u Sarajevu organizovao Olimpijski komitet BiH.

Izbor sportiste 2021. godine održan je u prisustvu najeminentnijih osoba bh. sporta, ambasadora te mnogih drugih zvanica. 

Možda će vas zanimati

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić je sublimirao dosadašnje događaje.

"Olimpijski odbor BiH ne može sam promijeniti odnos prema sportu. Dobri primjeri ne smiju biti izuzeci, treba da postanu pravila ponašanja, jer jedino svi, kada smo zajedno, možemo promijeniti potrebiti odnos prema sportu. Ovo je prilika da zahvalimo sportistima, trenerima, sportskim savezima, ljudima dobrog srca", kazao je.

Husić je zahvalio OK BiH na dodijeljenom priznanju.

"Velika je čast i zadovoljstvo biti proglašen najboljim sportistom u 2021. godini. To je san svakog sportiste, a posebno u ovoj godini koja je za sve sportiste bila teška godina. Hvala svima koji me podržavaju na ovom plemenitom putu", kazao je.

Husić je zahvalio i treneru i ocu Harisu Husiću, koji je ujedno i dobitnik nagrade za najuspješnijeg trenera 2021. godine.

Husićeva sportska karijera otpočela je 2004. godine, a krase je vrhunski rezultati poput 5. mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020, koji je ujedno do sada i najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama, potom 1. mjesto na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Talinu, 1. mjesto na Evropskim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Sofiji, te 2. mjesto na Evropskom prvenstvu za seniore takođe u Sofiji.

Za najbolju sportistkinju u seniorskoj konkurenciji, i takođe za nagradu ambasadora sporta, izabrana je košarkašica Džonkel Džouns.

U kategoriji juniora, plivačica Lana Pudar je izabrana za najbolju mladu sportistkinju, dok je najbolji mladi sportista u 2021. godini Marko Maksimović, saopšteno je iz OK BiH.

(MONDO/Fena)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC