• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina zasluženo podigla peti pehar: Novosađani kvalitetom daleko ispred svih (FOTO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon četiri pobjede u finalima protiv banjalučkog Dervente, a zatim i Borca m:tel, rukometaši aktuelnog šampiona Srbije u finalu 5. Svesrpskog kupa porazili Slogu iz Doboja (30:20).

 rk vojvodina osvojila peti svesrpski kup izjave Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Vojvodina u Novi Sad nosi peti pehar namijenjen najboljoj rukometnoj ekipi u Svesrpskom kupu.

Dvodnevno takmičenje u dvorani "Lagator" u Loznici, na kojem su učestvovali predstavnici Republike Srpske (Sloga, Doboj i Borac m:tel Banjaluka) i Srbije (Vojvodina, Novi Sad i Metaloplastika, Šabac), sasvim zasluženo je pripalo Novosađanima, koji su ostvarili dva trijumfa i tako peti put uzastopno osvojili trofej u ovom takmičenju.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Dobojlija Vojislav Rađa sportski je čestitao novosadskom klubu na trijumfu u finalu (30:20).

"Čestitam ekipi Vojvodine na ponovnom osvajanju Svesrpskog kupa. Bilo je ovo zanimljivo druženje, a ekipe su pružile maksimum, u granicama svojih mogućnosti. Vojvodina je kvalitetom daleko ispred svih ekipa koje su učestvovale ovdje i zasluženo su stigli do trofeja. Nemam šta da zamjerim svojoj ekipi. Odigrali smo korektnu utakmicu protiv Borca m:tel, danas smo bili bez energije i nismo uspjeli da pariramo kvalitetnoj ekipi Vojvodine", istakao je Rađa, koji je na ovom turniru sjedio na klupi Dobojlija umjesto trenera Dejana Vasilića.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Srednji bek Sloge Vladimir Stanković bio je najbolji igrač Dobojlija i u polufinalnoj i u finalnoj utakmici, pa je s pravom proglašen za najboljeg igrača turnira.

"Izostao je rezultat, ali moramo biti realni i reći da je ekipa Vojvodine mnogo kvalitetnija i ozbiljnija od nas. Igraju na višem nivou, na evropskoj sceni, za razliku od nas. Liga u Srbiji je mnogo kvalitetnija od one u BiH. Mi smo dali svoj maksimum, ali bilo je mnogo tehničkih grešaka i ozbiljna ekipa Vojvodine je to iskoristila na pravi način", svjestan je crnogorski internacionalac snage večerašnjeg rivala.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Zadovoljstvo u taboru Vojvodine, osmostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

"Momci su dali sebe preko maksimuma i to je ono što ja kao trener tražim od njih. To što gledamo u posljednjih četiri-pet godina je fenomenalno. Biramo prave momke, koji hoće da se bore i uz kvalitetan rad rezultat ne može da izostane. Ovo je jubilarni deseti vezani trofej za nas", rekao je vidno raspoloženi trener "lala" Boris Rojević.

Zadovljstvo nije krio ni Jovica Nikolić.

"Mi ovaj kup baš volimo da igramo i opet smo ga osvojili. Polusezona je završila na odličan način - deset razlike protiv Sloge. Čestitao bih momcima iz Doboja na dobroj igri, kao i našoj ekipi i stručnom štabu na odličnoj polusezoni. Idemo na odmor i nadamo se da ćemo se u drugom dijelu sezone vratiti još jači", poručio je rukometaš Vojvodine.

Nakon Teslića, Novog Sada, Banjaluke i Pala, Loznica je bila domaćin Svesrpskog kupa, a svih pet trofeja pripalo je novosadskim "crveno-bijelim".

Podsjetimo, meč za treće mjesto između Borca m:tel i Metaloplastike nije odigran, jer je jedan od članova banjalučkog kluba bio pozitivan na korona virus, tako da je susret otkazan.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC