• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković mu je nudio pomoć, a godinama nisu prijatelji: Posvađali ih mediji, sad ga Kirjos brani od političara!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Australijski teniser jedna je od rijetkih poznatih ličnosti iz te zemlje koja se otvoreno protivi političkoj odluci o Novaku Đokoviću.

 nik kirjos stao u odbranu novaka đokovića Izvor: Profimedia

Sve je jača podrška Novaku Đokoviću. Počelo je od Tenisa Sandgrena, priključili su se neki aktuelni i bivši teniseri, a Nik Kirjos se čak dva puta oglasio. Australijanac ponovo ima izjavu kojom je otvoreno stao na stranu Novaka Đokovića, čijem se nastupu u Melburnu nada.

On je tek jedan u nizu profesionalnih tenisera koji su protiv odluke da Novak bude deportovan. Primjera radi, takav stav ima legendarni Džimi Konors, ali i neki momci koji će učestvovati na turniru ove godine.

Možda će vas zanimati

Odluku o Novakovom nastupu saznaćemo u noći između nedjelje i ponedjeljka, ali Nik Kirjos nema dilemu kako ona treba da izgleda.

"On je nama pomogao. Tokom požara nam je pružio podršku. Brzo zaboravljamo, ili mediji brzo zaboravljaju. On nije morao da nam pomogne tada. Većina sportista ne bi, oni su sebični. Ja to ne zaboravljam... Zbog toga želim da ponovo kažem da moramo da budemo bolji."

Takođe, temperamentni Kirjos koji se godinama raspravljao sa Đokovićem otkrio je da mu je Novak svojevremeno nudio pomoć u profesionalnoj karijeri! Istakao je da nisu u kontaktu, najviše zahvaljujući medijima, ali da se sjeća šta je Novak uradio za njega.

"Ne znam da li razgovaramo... Šalu na stranu. Novak i ja smo bili prijatelji, trenirali smo zajedno. A onda su nas mediji razdvojili. Neke stvari su bile 'prenaduvane' i situacija je 30 puta gora nego što je to zaista bila. Sjećam se da je Novak bio jedan od rijetkih igrača koji mi je prišao i rekao mi da mu se slobodno obratim ako mi je nešto potrebno, da želi da mi pomogne", dodao je Australijanac.

Njegove riječi potvrđuju ono što se već dugo zna o Novaku Đokoviću, da uživa povjerenje mlađih tenisera i da mu često prilaze kako bi ga pitali za savjet. U tu grupu spadaju i igrači poput Danila Medvedeva i Saše Zvereva, koji su mu najveći konkurenti u posljednje vrijeme. 

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC